Hår

5 grunner til at hodebunnen din er tørr

– Selv om man bruker verdens beste sjampo og balsam, vil de irritere huden om man ikke vasker ut produktene, sier eksperten.

TØRR HODEBUNN: Det finnes flere grunner til at dette kan skje. Foto: NTB Scanpix
TØRR HODEBUNN: Det finnes flere grunner til at dette kan skje. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Et sunt hår starter alltid med en sunn hodebunn. Det kan ofte være vanskelig å skille mellom tørr hodebunn og flass, men en god pekepinn er å se om det er litt større flak som kommer fra hodebunnen, eller om det «snør» små prikker, forklarer frisør og skjønnhetsekspert i KK Cecilie Krogh.

Videre forteller Krogh at disse små prikkene i stor grad skylles tørr hodebunn og at hodebunnen ofte kan føles litt stram i tillegg.

– Man sier jo at man skal vaske håret, men egentlig er det hodebunnen som skal sjamponeres. Den trenger rensing og pleie. Husk, det er faktisk viktig å bruke de riktige produktene som passer dine behov - produktanvisningene er ikke en gimmick.

5 grunner til tørr hodebunn

Teresa Løvold Berents, lege med spesialisering i hud og veneriske sykdommer ved Oslo universitetssykehus, sier det er flere hudtilstander som gir tørr hud og flass. Talgeksem og seboreisk eksem er blant dem.

– Denne typen eksem er verst på høsten og vinteren og bedres om sommeren. Man er litt usikker på hvorfor, men mest sannsynlig er det på grunn av temperatur og luftfuktighet. Disse faktorene kan nemlig trigge eksemen, sier eksperten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer