Styrketrening:

5 grunner til at rumpa ikke endrer seg uansett hvor mye du trener

Eksperten forklarer hvordan du får fart på muskelveksten - og hvilke fire øvelser som er aller best for rumpa!

ØKT MUSKELVEKST: - For å få større muskler så handler det om å trene muskulaturen opp til å bli sterkere og tåle mer belastning. Derfor er den viktigste faktoren for muskelvekst å bli sterkere over tid, forklarer ekspert. FOTO: NTB
ØKT MUSKELVEKST: - For å få større muskler så handler det om å trene muskulaturen opp til å bli sterkere og tåle mer belastning. Derfor er den viktigste faktoren for muskelvekst å bli sterkere over tid, forklarer ekspert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Er du i full gang med styrketreningen etter sommerferien, men har fremdeles til gode å se noen resultater? Det er du ikke alene om! Det er dessverre ikke «bare bare» å bygge opp kroppen med styrketrening, og det er flere ting som spiller inn når det kommer til god muskelvekst.

Vi kom over en artikkel i det australske kvinnemagasinet Women's Health, som lister opp flere mulige årsaker til at rumpa (eller andre muskler!) ikke former seg slik du vil, uansett hvor mye du trener.

Vi har presentert denne listen for daglig leder og treningscoach ved Entire Body AS, Sander Andersen. Han avkrefter noen myter når det gjelder styrketrening og rumpeøvelser - og gir deg tips til hvordan du får best mulig muskelvekst!

Her er 5 mulige årsaker til at du ikke ser resultater av styrketreningen:

1. Du har ikke «kontakt» med muskelen

Det første punktet Women's Health lister opp, er at vi mangler kontakt med muskelen vi ønsker å trene. Dette vil si at vi ikke kjenner at rumpa er ordentlig aktivert når vi trener - at den ikke blir «ordentlig» trent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer