Solkrem

5 kroppsdeler mange glemmer å smøre

- Hvordan du smører deg er også veldig viktig, sier ekspert.

SOLKREM: De fleste smører seg med under halvparten av den mengden som skal til for den solfaktoren som solkremen lover. FOTO: NTB
SOLKREM: De fleste smører seg med under halvparten av den mengden som skal til for den solfaktoren som solkremen lover. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sommeren er rett rundt hjørnet - noe som betyr høysesong for bruk av solkrem. For selv om solkrem er viktig året rundt, bør man være ekstra påpasselig under sterke juni- og julistråler og mellom all badingen på stranden.

Det har (heldigvis) blitt mer og mer fokus på hvor viktig det er å beskytte seg ordentlig mot solen, og smøre seg jevnt med høy faktor. Likevel er det noen steder på kroppen mange av oss glemmer.

Ifølge Women's Health og dermatologen Debra Jaliman finnes det spesielt fem steder på kroppen som er utsatt for hudskader som følge av glemsel.

Her er de:

1. ØyelokkeneDet aller vanligste stedet å glemme å smøre seg er på øyelokkene, til tross for at vi der har veldig tynn hud og blir lett brent. I tillegg til solkrem med høy faktor anbefaler dermatologen å bruke solbriller med UV-beskyttelse når du er i solen.

2. HodebunnenHodebunnen er superfølsom mot sol, mye fordi det er øverst på kroppen og den derfor tar i mot de sterkeste solstrålene. De som har blitt brent i hodebunnen vet hvor frustrerende mye det kan svi og klø, så det bør man helst unngå. Eksperten anbefaler å enten bruke solhatt eller å sette håret i en «dott» på hodet for ekstra beskyttelse. Spraysolkrem er også et alternativ å gni inn i hodebunnen så godt det lar seg gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer