Trene mage:

5 mageøvelser som virkelig funker

Noe å legge til i programmet ditt?

TRENE MAGE: Mange ønsker en sterkere mage, men hvilke øvelser er egentlig best? Vi viser deg fem gode øvelser! FOTO: Mina Knudsen
TRENE MAGE: Mange ønsker en sterkere mage, men hvilke øvelser er egentlig best? Vi viser deg fem gode øvelser! FOTO: Mina Knudsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem skulle trodd at stua og hagen ville bli gjort om til et fullverdig treningssenter i løpet av 2020 og ut i 2021? Vel, sånn er det blitt og flere av oss har klart å omfavne den nye treningshverdagen.

Heldigvis er det mange øvelser det er lett å utføre hvor som helst, og mageøvelser er kanskje noen av de. Jeg håper at jeg ikke er alene om å synes at det å trene mage kan være tungt - og til tider vanskelig. Og hvilke øvelser er det som faktisk funker best for å oppnå en sterke og strammere kjernemuskulatur?

Å fullføre hundrevis av sit ups hver dag for å oppnå en veltrent mange er kanskje ikke oppskriften, for som med annen trening er variasjon nøkkelen.

- Det er viktig å trene kjernen fordi kroppen er kun så sterk som svakeste ledd i kjernen. Det er viktig å trene magen i alle plan, både fleksjon (framover), ekstensiv (bakover), lateral fleksjon (bøy til siden) og rotasjon, sier personlig trener, Bjørgunn Rushfeldt til KK.

5 geniale mageøvelser - vi viser deg hvordan!

Rushfeldt forteller at vi bør trene magen på samme måte som vi trener andre øvelser, til vi får kontakt med musklene og det begynner å brenne. Hun mener også at vi fint kan gjøre mageøvelser hver dag, men anbefaler likevel å legge inn 2-3 dager hvile mellom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer