Menn

5 spørsmål han hater

Ikke spør om dette. Han vil ikke snakke om det, og du vil egentlig ikke vite.

5 spørsmål han hater
Publisert
Sist oppdatertVær ærlig!

Hvor mange av disse spørsmålene har du stilt til en kjæreste?
Det er bra for forholdet å snakke mye sammen, men det finnes spørsmål som bare skaper problemer.

 • 5 spørsmål kvinner hater

 • Spørsmålene er ikke nødvendigvis så gale i seg selv – det som gjør dem vanskelige er den skjulte agendaen. Partneren din skjønner at det ligger et annet spørsmål skjult i spørsmålet ditt, men hvilket?

  Han kan ikke la være å svare, men vet at det blir trøbbel hvis han ikke gjetter hva spørsmålet egentlig handler om. For å unngå å tråkke i salaten prøver han seg forsiktig fram.

 • 10 ting du ikke må si i senga

 • Men du blir redd for at nølingen hans skyldes at han har noe å skjule. Du mistenker ham for å ha en skjult agenda, slik du selv har, og så tolker du ham i stedet for å lytte til det han faktisk sier.

  Tenk så mye enklere det hadde vært hvis du spurte direkte om det du egentlig lurer på!

  0
   
  160 (41%)
  1
   
  70 (18%)
  2
   
  56 (14%)
  3
   
  43 (11%)
  5
   
  32 (8%)
  4
   
  31 (8%)

  1. Ser jeg feit ut i denne?

  Det han hører deg si: Gi meg en kompliment eller dø!
  Vil du egentlig ha et ærlig svar? Hva vil skje hvis han svarer ja? Ærlig talt, du vet om du er overvektig eller ikke.

 • Juks deg slank

 • Du vil kanskje at han skal overbevise deg om det motsatte, men dere vet begge at han umulig kan lykkes. Hvis du vil vite hva han synes om kroppen din, og aller helst få en hyggelig kompliment, er det bedre å stille et åpent spørsmål som det er mulig for ham å svare på uten å fornærme deg.

 • Se bildene: Hollywoods verste jojo-slankere

 • Husk at de aller fleste menn foretrekker at kvinner er noe mer fyldige enn det idealet kvinner setter opp selv. Kampen om å være tynnest er en konkurranse mellom kvinner som de færreste menn forstår noe særlig av.

  Spør heller: Hvilken synes du jeg er finest i?


  2. Hvordan var eksen din?

  Det han hører deg si: Du synes sikkert at hun var bedre i sengen enn meg.
  Du lurte kanskje ikke bare på det seksuelle, men det er slik han oppfatter spørsmålet. Han tror at du vil høre at du er bedre enn henne, enten det er sant eller ikke.

 • Ta testen: Er han noe å samle på?

 • Samtidig vet han at du ikke kommer til å tro helt på ham. Han skjønner at du ikke kommer til å bli overbevist. Du jo vet at han ikke svarer ærlig hvis han faktisk hadde bedre sex med henne enn med deg. Han vet at dette blir en ubehagelig samtale hvor han umulig kan unngå å si ett eller annet galt.

  Si heller: Uff, jeg tenker for mye på hun eksen din. Jeg liker ikke å tenke på at dere hadde det fint sammen.

  3. Er du fornøyd med sexlivet vårt?

  Det han hører deg si: Jeg er ikke fornøyd.
  Mange menn er ganske paranoide elskere. De vet at mange kvinner kvier seg for å si direkte hvordan de vil ha det. Mannen din vet at mange kvinner er hensynsfulle og «snille» heller enn å gi ærlig feedback.

 • Setningene alle vil høre i senga

 • Det er ikke så rart om han er redd for at du innerst inne er misfornøyd. Den beste måten å unngå at han blir paranoid er selvfølgelig å fortelle hva du faktisk synes. Si hva du liker og hva du kan tenke deg annerledes.

 • 50 feil kvinner gjør i senga

 • Det er for eksempel ikke er så lurt å fake orgasme. Da tror han at alt er ok, mens han kanskje kunne gjort det bedre for deg hvis du hadde gitt ham litt bedre veiledning.

  Spør heller: Jeg har lyst til å prøve på en litt annen måte – hva hvis du gjør mer sånn eller hvis jeg gjør mer sånn?

  4. Synes du hun er penere enn meg?

  Det han hører deg si: Speil, speil på veggen der… Jeg mistenker at du sammenligner meg med andre, og nå skal sannheten fram. Du får ikke lov til å synes at noen annen enn meg er vakker!

 • 50 feil menn gjør i senga

 • Selvfølgelig ser han på andre kvinner av og til. Og det skal vel mye til at han aldri har sett en vakrere kvinne enn deg, hvis du tenker helt realistisk over det. Men sjansen er stor for at han ikke sammenligner deg med andre.

  Han elsker deg ikke bare på grunn av utseendet ditt, selv om dette kanskje var viktig helt i begynnelsen av forholdet. Prøv å se situasjonen fra den andre siden: hvis du er ærlig, har du aldri sett en penere mann enn kjæresten din?

  Spør heller: Elsker du meg fortsatt, selv om du ser noen som er penere enn meg?

 • Her er flere spørsmål mannen frykter

 • 5. Kommer du til å like kroppen min etter fødselen?

  Det han hører deg si: Du er så overflatisk at du ikke takler at jeg blir mor til barna dine. Du kommer til å bytte meg ut som et utgått sko så fort jeg ikke er en duggfrisk ungpike lenger.

 • Slik blir du selvsikker

 • Du har litt rett når du er bekymret. Småbarnstiden er en sårbar fase i mange parforhold. Men de aller fleste menn takler overgangen mye bedre enn kjærestene deres tror. De tar pappautfordringen og forelsker seg på nytt i barna sine og familien sin.

  Dette er en dyp kjærlighet som ikke er avhengig av at du har eplepupper og flat mage for alltid.

  Spør heller: Jeg er bekymret for om vi klarer overgangen fra kjærester til foreldre sammen. Kan du si noe som gjør meg litt tryggere, kjære?  Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Astri Waller) Foto: Astrid Waller
  Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Astri Waller) Foto: Astrid Waller Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer