Indre uro

5 steg for å bli kvitt indre uro

Indre uro kommer ifølge psykolog Cecilie Benneche i ufattelig mange former. Slik rydder du opp i uroen for at den skal bli levelig.

INDRE VÅRRENGJØRING: Bekymrer du deg mye eller bruker du mye tid på grubling? Indre uro kan være plagsomt, men med jevnlig opprydding blir følelsene mer håndterbare. FOTO: NTB
INDRE VÅRRENGJØRING: Bekymrer du deg mye eller bruker du mye tid på grubling? Indre uro kan være plagsomt, men med jevnlig opprydding blir følelsene mer håndterbare. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Ble fjoråret ikke helt slik du hadde tenkt deg og har du dratt de urolige og vanskelige følelsene med deg inn i det nye året?

Da er det ifølge psykolog Cecilie Benneche på høy tid med en indre vårrengjøring. I den nye boken «Hva føler du nå» har hun samlet en rekke råd til hvordan vi alle kan rydde opp i vår indre uro.

Men hva er det så vi skal rydde opp i? Cecilie forklarer at vi alle tidvis kjenner på at noe gnager innvendig. Det er gjerne noe som murrer eller sitter fast inni oss, uten at vi helt vet hva dette «noe» er.

Når vi føler mye på en gang blir det til slutt en innvendig knute av følelser, som kan gi seg til kjenne på ulike måter i livet vårt.

– Indre uro kommer i ufattelig mange former, både fysisk og på tankeplan. Det kan være at du har pipelyd i ørene, kjenner deg svimmel, bruker timevis på grubling, kjenner vag skyldfølelse uten å forstå hvorfor, eller er veldig bekymret. Vi kan også bli sure, trøtte eller slite med søvnen, sier hun.

– Enkelte kan ha vært urolige i flerfoldige år uten å skjønne at det er det de er. Om man har blitt vant til å være urolig, kjennes det kanskje unaturlig å lete etter det som skaper denne uroen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer