NOE SØTT TIL PÅSKEKAFFEN: I denne saken får du oppskriftene på 5 søtsaker du kan servere til påskekaffen!  Foto: Shutterstock / locrifa
NOE SØTT TIL PÅSKEKAFFEN: I denne saken får du oppskriftene på 5 søtsaker du kan servere til påskekaffen! Foto: Shutterstock / locrifa Vis mer

Påskegodt

5 svimlende gode søtsaker du kan servere gjestene dine

... eller pakke med i tursekken!

Publisert

La oss være ærlige med hverandre, det er ingen vits å spare på kaloriene i påskeferien – dette er tross alt den eneste høytidene det er innafor å spise påskeegg (den usunne varianten) fra morgen til kveld. 

Er du på jakt etter noe godt du kan pakke med i tursekken eller servere gjestene dine til påskekaffen? Hva med å lage din egen knallgode gojisjokolade fra bunn eller bake en smakfull iskake med sjokolade og appelsin? 

Nedenfor har vi lagt ved 5 av våre favorittoppskrifter på alt fra sjokolade og iskake, til skolebrød og snickerstrøfler. Vi kan ikke love deg at alle er like sunne, men de er definitivt gode! 

ISKAKE: Denne skal stå i kjøleskapet i en halv time etter at du har tatt den ut av fryseren, og da har du en fantastisk godbit å glede deg til. 
 Foto: Lars Ranek/All Over Press
ISKAKE: Denne skal stå i kjøleskapet i en halv time etter at du har tatt den ut av fryseren, og da har du en fantastisk godbit å glede deg til. Foto: Lars Ranek/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Lag verdens beste sjokoladekake

1. Iskake med sjokolade og appelsin  

Dette trenger du til bunn:

  • Smør til smøring av form 
  • 3 eggehviter 
  • 150 g melis 
  • 150 g malte mandler 
  • 1 økologisk sitron, skallet (finrevet)
  • 1 ts bakepulver
  • ½ vaniljestang, kornene 


Sjokoladetrøffelkrem med appelsin: 

  • 100 g mørk sjokolade (70 %) med appelsinsmak 
  • 4 eggeplommer 
  • 40 g sukker
  • 2 ½ dl kremfløte 


Pynt: 

  • 150 g høvlet mørk sjokolade 
  • 125 g blåbær (eller andre bær) 


Slik gjør du: Kle bunnen av en springform (20 cm) med bakepapir. Smør formen. Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk til det er helt stivt. Bland malte mandler med appelsinskall, bakepulver og vaniljekorn og vend det med eggehvitene. Ha deigen i formen. Stek på 180 grader i 20 min. Avkjøl, rengjør formen og legg bunnen tilbake.

Hakk sjokoladen, smelt den over vannbad. Pisk eggeplommer og sukker og ha samtidig sjokoladen i. Pisk fløten til krem og vend en tredjedel i sjokoladeblandingen. Så vender du sjokoladeblandingen forsiktig i resten av kremen. Fordel det over bunnen i formen, kle den med plastfolie og sett den i fryseren i minst 6 timer. Høvle sjokoladen over kaken og pynt med de bærene du liker best. 

SJOKOLADE MED GOJIBÆR: Gojibær og sjokolade passer perfekt sammen!  Foto: NTB Scanpix
SJOKOLADE MED GOJIBÆR: Gojibær og sjokolade passer perfekt sammen! Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Lag din egen knallsunne sjokolade

2. Knallgod gojisjokkis 

Dette trenger du: 

  • 100 g kakaomasse 
  • 50 g kakaosmør
  • 40 g finmalt kokosblomstsukker
  • 1 ss yaconsirup eller 4-6 dråper stevia med smak
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ss lechitinpulver (kan sløyfes)
  • Gojibær 


Slik gjør du: Hakk kakaomassen og kakaosmøret i små biter. Smelt det så skånsomt over vannbad og bland i søtningsmidler og vaniljepulver. Husk å smak den til! Visp alt godt sammen og hell sjokoladeblandingen i et tynt lag i bunnen av en silikonbrødform eller plastboks dekt med plastfolie. Bland i godt med gojibær og sett sjokoladen i kjøleskapet til den har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden). I kjøleskap vil sjokoladen stivne på cirka 30 minutter. I fryseren tar det cirka 15 til 20 minutter. Ta den ferdige sjokoladen ut av formen, skjær i ønsket store biter og NYT! 

Kilde: sprudlendesunn.no 

ROSA MARENGS: Hva smaker vel ikke bedre enn marengs til kaffen?  Foto: Shutterstock / Elina Manninen
ROSA MARENGS: Hva smaker vel ikke bedre enn marengs til kaffen? Foto: Shutterstock / Elina Manninen Vis mer

LES OGSÅ: Mmmmm...marengs!

3. Rosa marengs (pikekyss)  

Dette trenger du: 

  • 3 eggehviter 
  • 2 dl sukker 
  • 2 – 3 ss jordbærsyltetøy uten biter 
  • Strøssel


Slik gjør du: Sett en bolle i et dampende varmt vannbad. Visp sammen eggehviter og sukker i skålen, helst med stavmikser, til et stivt, blankt skum. Ta bollen ut av vannbadet og vend raskt inn syltetøyet. Lag topper med røren på bakepapir på en stekeplate. Strø over strøssel. Sett midt i ovnen og stek i 40 minutter på 125 grader. Skru av ovnen og la dem tørke på ovnens ettervarme.

SEIGE SNICKERSTRØFLER: Disse snickerstrøflene er sukkerfrie og smaker supergodt!  Foto: Linda Marie Stuhaug
SEIGE SNICKERSTRØFLER: Disse snickerstrøflene er sukkerfrie og smaker supergodt! Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

LES OGSÅ: Derfor bør du spare godteriet til påsken

4. Seige snickerstrøfler 

Dette trenger du: 

  • 4 store, saftige dadler (cirka 80 g uten stein)
  • 40 g salte peanøtter
  • 14 g havregryn (kan sløyfes) 
  • 1 ss kakao (15 g) 
  • En klype salt


Slik gjør du: Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender, og kjør til en jevn og klumpfri masse. Gjør massen kompakt mellom hendene og trill til munnfulle kuler. Rull gjerne i hakkede peanøtter, kokos, kakao eller lignende om du ønsker det. Sett i fryseren en time, da er de spiseklare. Snickerstrøflene kan fint oppbevares i fryseren og tine et par minutter i romtemperatur før servering, da smaker de best.

Kilde: lindastuhaug.blogg.no 

SKOLEBRØD: Pakk med deg skolebrød i sekken og legg ut på tur i påsken.  Foto: VG
SKOLEBRØD: Pakk med deg skolebrød i sekken og legg ut på tur i påsken. Foto: VG Vis mer

LES OGSÅ: Himmelsk gjærbakst

5. Glutenfrie skoleboller 

Dette trenger du: 

  • 500 g melk
  • 1200 g glutenfri brødmiks 
  • 250 g flytende margarin 
  • 125 g egg
  • 125 g sukker
  • 35 g potetmospulver 
  • 50 g gjær for søte deiger
    1 ts salt 
  • 1 ts kardemomme 


Fyll:

  • 3 dl ferdig vaniljekrem 
  • melis 
  • kokosmasse 


Slik gjør du: Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i den. Tilsett flytende margarin i blandingen. Bland i resten av det tørre. Elt deigen godt sammen. Ha i bare litt glutenfri miks av ­gangen slik at deigen ikke blir for fast. Dekk bollen med et klede, og la deigen heve i cirka 20 minutter. Dryss litt glutenfri melmiks på bordet, og slå ut deigen. Trill ut 20 boller, og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekeovnen på 225 grader.

Etterhev bollene i 45 minutter under et klede. Trykk bollene ned, og legg en skje vaniljekrem i hver bolle. Pensle dem med sammenpisket egg eller litt melk og stek dem midt i ovnen i cirka 10 til 12 minutter. Avkjøles på rist. Lag en melisglasur og smør på de avkjølte bollene. Dypp i kokosmasse og server. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer