Kaffe:

5 tegn på at du er for avhengig av koffein

– Noen oppgir at knekkpunktet er på 6 kopper.

KAFFE: En skikkelig sunn drikk, men koffeinet kan også ha ubehagelige konsekvenser. FOTO: NTB
KAFFE: En skikkelig sunn drikk, men koffeinet kan også ha ubehagelige konsekvenser. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Du har forsovet deg, men kaffekoppen du ha, selv om det gjør at du kommer noen minutter forsinka på jobb. Kjenner du deg igjen?

De av oss som er «koffeinavhengige» trenger dosen sin, og ofte går koppene ned på høykant - uten at vi egentlig tenker over hvor mye koffein vi faktisk får i oss.

- Ofte drikker man kaffe ubevisst, det er ikke alltid man en gang smaker på det. Vi nordmenn drikker mye kaffe, det er nesten sånn at det er limet i samfunnet, har psykolog Martin Bystad tidligere uttalt til KK.

Noen ganger blir vi imidlertid tvunget til å tenke over våre egne vaner. Kanskje du har merket skikkelig humørsvingninger når du ikke får i deg så mye kaffe som du er vant med? Eller kanskje du har merket at de daglige tre koppene plutselig har blitt til fem eller seks, noe som fører til ubehagelig hjertebank?

Kaffe er sunt, men det finnes noen tegn på at vi har utviklet en veldig høy toleranse for koffein, og at vi kanskje bør vurdere å kutte litt på inntaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer