Stress

5 tegn på at du er i ferd med å bli utbrent

- I mange tilfeller er det irritasjon eller at du er fysisk veldig sliten, forteller psykolog.

UTBRENT: Mange kvinner blir overarbeidet og sliter seg ut. Kjenner du deg igjen? I denne artikkelen kan du lese hvilke tegn du bør være obs på. Foto: Fotolia
UTBRENT: Mange kvinner blir overarbeidet og sliter seg ut. Kjenner du deg igjen? I denne artikkelen kan du lese hvilke tegn du bør være obs på. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du ønsker å få tid til absolutt alt, og før du vet ordet av det, kjemper du deg gjennom hverdager med altfor mange arbeidsopp­gaver og en følelse av at jobben du gjør ikke er god nok – eller at du ikke er god nok. 

Det å strekke seg etter noe som i utgangspunktet ikke er mulig å gjennomføre, gjør noe med deg. Du kan bli utmattet, ha mangel på entusiasme og motivasjon, og en følelse av å ikke strekke til.

En rapport fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser en sammenheng mellom psykososialt stress og økt risiko for hjerte- og karsykdommer.

LES OGSÅ: Mistet hukommelsen da hun ble utbrent

Pustepauser

For å unngå å havne i en slik situasjon, gjelder det blant annet å kjenne igjen tegnene, og lære deg å sette grenser. 

– Du begynner å nærme deg en terskel når jobb og arbeidsoppgaver ikke føles greit lenger. Når du kjenner at gleden forsvinner og du stadig tar deg selv i å ønske at du var i en annen situasjon, sier Christine Otterstad, mentaltrener og KKs livsstilscoach. 

Det er her pustepausene kommer inn i bildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer