Fettprosent

5 ting du ikke visste om fettprosent

Blir den for lav kan det faktisk være livstruende.

FETTPROSENT: Du kan ikke alltid se hvem som har lavere og hvem som har høyere fettprosent. Du kan faktisk ha mindre fett enn venninnen din målt i kilo, selv om din prosent er høyere enn hennes. Foto: Shutterstock / gpointstudio
FETTPROSENT: Du kan ikke alltid se hvem som har lavere og hvem som har høyere fettprosent. Du kan faktisk ha mindre fett enn venninnen din målt i kilo, selv om din prosent er høyere enn hennes. Foto: Shutterstock / gpointstudio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere jenter er opptatt av dette med fettprosent, og mange har skjønt at styrketrening er en effektiv metode for å øke muskelmassen og redusere fettprosenten på.

For noen kan imidlertid dette bli en ren besettelse, som ikke er sunn for verken kropp eller sinn.

Ja, for fett er faktisk langt viktigere (for helsa) enn du tror, og det er ikke bare å ha for mye av det som kan være farlig. Her er fem ting som ekspertene synes du bør vite om fettprosent, og som du kanskje ikke visste fra før.

LES OGSÅ: Når er du egentlig overvektig?

1. Ingen fasit på hvor mye fett du bør ha

– Det er litt vanskelig å si noe konkret om hva som er en normal fettprosent hos kvinner, da denne kan variere ut fra alder og treningsstatus, sier Ingirid Kjær, universitetslektor ved Universitetet i Agder og stipendiat ved Norges Idrettshøgskole, til KK.no.

Det eksisterer heller ikke internasjonalt anerkjente grenseverdier for hvilken fettprosent som er kategorisert som «normalvektig» og «fedme», men det vites hva som er gjennomsnittet.

– Gjennomsnittlig fettprosent for voksne norske kvinner og menn (mellom 18-65 år) er henholdsvis 31,2 prosent for kvinner og 21,8 prosent for menn, forteller hun og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer