Rumpe

5 ting som er bra med rumpa di

Vet du hvorfor gutta elsker den?

RUMPA DI: Vær glad i den - uansett størrelse eller fasong! Foto: Shutterstock / kuleczka
RUMPA DI: Vær glad i den - uansett størrelse eller fasong! Foto: Shutterstock / kuleczka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du finner den nedenfor ryggen og over knærne. Alle har vi et eksemplar. Vi snakker selvfølgelig om stussen, bakenden, stumpen, rumpa, ja, kjært barn mange navn. Flat, formfull, petit, grandios, stram, myk, spretten, slapp, bred, smal - uansett hvilken fasong akkurat du har på din rumpe, her er fem ting du kanskje ikke visste om den! 

1. Derfor er gutter opphengt i den 

Spørreundersøkelser har vist at pupper og rumper er kroppsdelene menn finner mest sexy på kvinner, og årsaken er ikke bare at det er fint å se på. 

ULIKE RUMPER: Alle har vi forskjellige rumper! Foto: Scanpix
ULIKE RUMPER: Alle har vi forskjellige rumper! Foto: Scanpix Vis mer

Evolusjonsbiologer sammenligner nemlig menneskers rumpefasinasjon med apenes kurtise, og mener vi måler den med blikket for å vurdere reproduksjonsevnen hos det motsatte kjønn.

En snasen kvinnerumpe er altså ikke bare sexy - den er naturens eget varslingssystem om at kvinnen er moden for seksuell aktivitet og reproduksjon.

Peter Bøckmann, zoolog ved Naturhistorisk museum har tidligere fortalt Vimenn.no at det er apekatten i oss som kommer frem når vi titter på rumpene til hverandre:

- Når vi sier at en kvinne har pene øyne, er det mennesket i oss som snakker. Når vi interesserer oss for kvinners rumper, er det sjimpansen og bavianen i oss som kommer fram.

- Vi lener oss på millioner av år med velprøvd atferd. Det å være interessert i damerumper, ligger i bunn for alle hannprimater, har Bøckmann sagt.

LES OGSÅ: Derfor elsker gutta kvinnekroppen

2. Trent bakdel gir fordeler

Treningsekspert Helle Bornstein, som er gründer av Smart Trening, har tidligere sagt til KK.no at rumpa er kroppens motor, og veldig viktig å trene - blant annet for å unngå slitasje og skader i rygg, hofter og ledd. 

- Rumpa er kroppens største muskel og slik jeg ser det «motoren» i kroppen. Det er den som får deg opp og avgårde!

- I tillegg er en trent rumpe avgjørende for en god holdning, en sterk og smertefri rygg, god plassering av hoftene og ledd, forteller hun.

LES OGSÅ: Snarvei til strammere rumpe

3. Rumpe er trendy

Du har sikkert fått med deg at det er trendy å vise frem rumpa om dagen, og særlig bakendene til superstjernene Jennifer Lopez, Beyonce og Kim Kardashian har fått mye oppmerksomhet.

Men, er det fysisk mulig å trene seg til slike rumper?

- Gener spiller selvfølgelig inn, men med et sunt kosthold og riktig trening mener jeg at det absolutt er mulig å forme kroppen slik at du får en trent rumpe og en sunn midje med lite magefett, har Bornstein tidligere sagt til KK.no.

Har du selv lyst på en strammere stuss kan du prøve noen av disse tre øvelsene.

LES OGSÅ: Rumpa bør trenes minst to ganger i uka

JENNIFER LOPEZ, BEYONCÉ OG KIM KARDASHIAN PÅ MET-GALLA 2015: Superstjernene strålte i sexy kjoler - som viste deres velformede attributter. Foto: Scanpix
JENNIFER LOPEZ, BEYONCÉ OG KIM KARDASHIAN PÅ MET-GALLA 2015: Superstjernene strålte i sexy kjoler - som viste deres velformede attributter. Foto: Scanpix Vis mer

4. Sunt med stor rumpe

Er du en av dem med litt størrelse på stussen, men som ikke liker det spesielt godt? Ikke fortvil! Litt ekstra «spekk» på bakenden har nemlig vist seg å kunne være bra for deg og helsa di.

SUNT: At fettet legger seg på rumpa fremfor magen er sunt. Foto: Andres Rodriguez - Fotolia
SUNT: At fettet legger seg på rumpa fremfor magen er sunt. Foto: Andres Rodriguez - Fotolia Vis mer

Forskere ved Oxford universitet har tidligere funnet ut at fettlagring på rumpa fremfor på magen senker nivåene av det skadelige kolesterolet i kroppen - og det øker mengden av det gode kolesterolet.

  • De to kolesteroltypene er LDL (low density lipoprotein) og HDL (high density lipoprotein).
  • LDL regnes som det dårlige kolesterolet, mens HDL regnes som det gode.
  • HDL skaper flyt i blodårene, mens LDL fester seg til åreveggene og bidrar til at blodårene fortettes over tid.

Forskningen fra Oxford, som ble publisert i tidsskriftet International Journal of Obesity, viste også at fettlagring på rumpa kan bidra til å senke risikoen for diabetes.

LES OGSÅ: Derfor får du cellulitter

Fett som sitter på baken kan nemlig fungere som en buffer for betennelsestilstander som kan en farlig effekt ellers i kroppen. Årsaken er at fett i dette området brytes saktere ned enn annet fett, hvilket medfører en lavere produksjon av cytokiner. Det er kjemiske stoffer som knyttes til diabetes, fedme og hjertesykdom.

Forskerne anbefaler deg derfor ikke å slanke bort en kraftig rumpe.

Har du mye fett i mageområdet bør du derimot prøve å bli kvitt dette. Dette fettet fungerer motsatt av det som sitter på rumpa.

LES OGSÅ Kim Kardashian har årets best kledde rumpe

5. Du kan kle den større eller mindre

Enten du vil kle rumpa fyldigere eller ønsker en mindre stuss, vil valg av lommer på buksene/shortsen/skjørtet hjelpe deg på vei.

Dersom buksen får deg til å se større, bredere eller tjukkere ut, eller gir inntrykk av at stussen din er milelang og flat som en pannekake, da har du antagelig valgt en modell med «feil» lommer for akkurat din bakende. Se mer her:

SE VIDEO: Slik kler du rumpa større eller mindre 

Ellers kan du alltids prøve en av disse strømpebuksene som har push-up-effekt.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere! 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer