Dårlig ånde

5 typer dårlig ånde - og hva det sier om helsen din

Kan avdekke sykdom.

DÅRLIG ÅNDE? Hva ånden din lukter, kan si mye om helsetilstanden din.  Foto: Shutterstock / Vladimir Gjorgiev
DÅRLIG ÅNDE? Hva ånden din lukter, kan si mye om helsetilstanden din. Foto: Shutterstock / Vladimir Gjorgiev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje du er flink til å pusse tennene jevnlig, bruke tanntråd og spise riktig for å holde pusten din frisk. Likevel kan det være at du har dårlig ånde. Det kan være plagsomt og skjemmende, og de fleste ville nok ha lyst til å vite hva årsaken er. Her er de vanligste: 

1. Ånde som lukter som møllkuler 

Helsenettstedet Prevention har bedt Harold Katz, tannlege og spesialist på bakterier uttale seg om dette tidligere, og ifølge tannlegen kan «møllkuleånde» bety at du kan ha allergier eller bihulebetennelse. Hvis du har kroniske problemer med bihulene, kan bakteriene i munnen din gjøre om proteinene i slimet til et stoff kalt skatol, som kan lukte vondt. Å ta allergimedisin eller starte på antibiotika kan hjelpe. 

Laura Torrado, tannlege i New York, har i tillegg tidligere anbefalt til samme nettsted at man også forsøker å løsne opp slimet i bihulene selv. For eksempel gjennom regelmessig neseskylling, som kan bidra til å rense opp i bakteriene. 

Åse Storfjell-Olven, farmasøyt i Vitusapotek, har tidligere fortalt til KK.no at bihulebetennelse vanligvis oppstår i forløpet av en forkjølelse eller hvis man har vært tett i nesen over lengre tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer