Kosthold og helse:

5 velvære-trender du vil se mer av i 2022

- Vil ha en positiv effekt på kroppen og helsen, sier eksperten.

IMMUNFORSVARET BLIR VIKTIG: Du kan støtte immunforsvaret ditt ved for eksempel å spise mye frukt og grønt som inneholder antioksidanter, drikke vann, spise fermentert mat og sove lenge nok. FOTO: NTB
IMMUNFORSVARET BLIR VIKTIG: Du kan støtte immunforsvaret ditt ved for eksempel å spise mye frukt og grønt som inneholder antioksidanter, drikke vann, spise fermentert mat og sove lenge nok. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi elsker nye trender, spesielt når det gjelder velværet og helsen vår, og et nytt år byr på nye trender og tanker om livsstil og kosthold. Mange starter året med nyttårsforsetter og løfter til seg selv, mens andre prøver å leve jevnt sunt hele året. Uansett er det alltid gøy å prøve noe nytt.

Tross alt, hvis vi lærte noe i 2021, så er det at helsen vår er en prioritet.

Heldigvis lover det nye året å levere en rekke velværetrender som garantert vil begeistre. Fra seksuell velvære til adaptogene drinker og trening.

5 velværetrender

Womanshealth har samlet topp 5 velvære-trender for 2022:

1. Reducetarianisme

Du har kanskje hørt om paleo og keto, men denne nye trenden handler om å redusere innvirkningen vi har på planeten og være mer oppmerksomme på hvilke typer mat vi spiser.

- Dette er en mild fleksitarianer-variant, men med ekstra klimaperspektiv. Å være fleksitarianer er å bevisst kutte ned på kjøtt og fisk til fordel for plantekost. Her legger man til karbonavtrykk også.

Det sier Gunn Helene Arsky, som er selvstendig ernæringsfysiolog cand. scient, forfatter og yogalærer til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer