Trene i varmen:

5 viktige ting du bør vite om trening i varmen

For noen kan det være direkte helsefarlig.

TRENE I VARMEN: En vanlig treningsøkt i norsk sommervarme trenger du ikke bekymre deg over, bare du drikker nok vann. Men det kan være lurt å droppe de aller tyngste øktene med det samme du har landet i Spania. Foto: Scanpix
TRENE I VARMEN: En vanlig treningsøkt i norsk sommervarme trenger du ikke bekymre deg over, bare du drikker nok vann. Men det kan være lurt å droppe de aller tyngste øktene med det samme du har landet i Spania. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Mens noen bruker lange sommerdager til å sløve på stranden, er det andre som synes det er ekstra deilig å kunne ta noen skikkelige treningsøkter i sola. Kanskje har du til og med meldt deg på et løp, eller så mye som et triatlon i sommer? For en vanlig hobbymosjonist er ikke heteslag og overoppheting noe du skal trenge å bekymre deg veldig over, men det er viktig å være klar over noen ting når du trener i varmen.

1. Kroppen trenger mer væske

- Den viktigste forskjellen er at væsketapet er større jo varmere det er. Væskeinntaket er derfor alfa og omega. Det kan også være nødvendig med inntak av væske under selve treningsøkta. Det er høyere risiko for heteslag nå det er skikkelig varmt. Ellers så kan de som bruker puls aktivt i treningen kunne at pulsen kan være noe høyere i varmen på grunn av at kroppen bruker mer energi på kvitte seg med varmen, forteller Henning Ofstad Ness ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer