Migrene

59 prosent av kvinnene som plages av migrene er udiagnostiserte

Er det ikke på tide at migrenepasienter snart blir sett og hørt i større grad?

MIGRENE: Så mange som 14,5 prosent av verdens befolkning har en aktiv migrene - og det er langt flere kvinner enn menn. FOTO: NTB
MIGRENE: Så mange som 14,5 prosent av verdens befolkning har en aktiv migrene - og det er langt flere kvinner enn menn. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hodepine er en av de vanligste årsakene til at folk oppsøker legen. Jeg ser også ukentlig en rekke pasienter med hodepineplager. Mange er sterkt plaget, har slitt i mange år og opplever nedsatt livskvalitet som følge av hodepine.

Jeg har derfor sett et stigende behov for økt kunnskap rundt diagnostisering av disse pasientene. Dette fordi riktig diagnose er avgjørende for rett behandling. For hvor går egentlig grensen mellom det vi kaller hodepine og diagnosen migrene? Går DU rundt med en udiagnostisert migrene kanskje?

Så mange som 14,5 prosent av verdens befolkning har en aktiv migrene. Vi antar at cirka 8 prosent barn, 6 prosent menn og 18 prosent kvinner er rammet, altså langt flere kvinner enn menn.

Ofte ser vi flere i familien med samme lidelse. Migrene er den største årsaken til tapte, gode leveår blant unge voksne. Hvert år forårsaker migrene over 2 millioner tapte arbeids- og skoledager i Norge, og er den vanligste av alle nevrologiske sykdommer. Likevel går svært mange rundt med en udiagnostisert migrene og får hverdagen ødelagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer