Avhengighet

6 av verdens rareste avhengigheter

Fra jenta som drikker 19 liter med bensin i året, til mannen som spiser plastposer.

SPISER PLASTPOSER: Robert har vært med i programmet «My Strange Addiction», og er én av mange som har delt sine sære avhengigheter med TV-seerne. Foto: Shutterstock
SPISER PLASTPOSER: Robert har vært med i programmet «My Strange Addiction», og er én av mange som har delt sine sære avhengigheter med TV-seerne. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes nok av rare fenomener å bryne seg på i verden; lavkarbo-dietten, Crocs, folk som støtter Donald Trump (69)... Det er en kjent sak at vi fascineres av ting vi ikke helt forstår, og dermed kommer det kanskje ikke som noen stor overraskelse at flere TV-kanaler har funnet en måte å tjene penger på nettopp dét på.

Et godt eksempel er TLC-serien «My Strange Addiction», hvor vi møter mennesker som forteller om sine sære avhengigheter – og når vi sier sære, mener vi sære. (Ja, vi ser på deg, Margaret, som er avhengig av å stikke deg selv med bier.)

For underholdningens skyld har vi laget en liste over seks av de aller mest spesielle avhengighetene som har blitt dokumentert i programmet. Vær så god!

LES OGSÅ: Er du avhengig av sjokolade?

1. Avhengig av å drikke bensin

24 år gamle Shannon er én av dem som har stått frem med sin historie i «My Strange Addiction»: Hun er avhengig av bensin og drikker 12 teskjeer per dag – noe som tilsvarer omtrent 19 liter i året.

– Det smaker søtt og surt på samme tid. (...) Selv om det gjør vondt å drikke, får det meg til å føle meg bra, sier Shannon i innslaget fra 2012.

2. Avhengig av å spise plastposer

– Jeg starter dagen med å spise en plastpose. Den første smaken av plast om morgenen er den beste delen av dagen min, sier Robert.

Han var med i programmet i 2014, og så langt i livet hadde han da spist 60.000 plastposer.

3. Avengig av å spise kattehår

Lisa begynte å spise kattehår da hun var midt i 20-årene, for å føle seg tettere knyttet til kattene sine. Hun klarer ikke å gå mer enn to timer før hun må ha en ny «dose».

– Det er avslappende å tygge på det. Det føles så trygt. Det er en veldig interessant tekstur på pelsen... Nesten som sukkerspinn, forteller Lisa.

4. Avhengig å være en voksen baby

– Jeg kler meg som en baby så ofte jeg kan. Med én gang jeg kommer inn døren tar jeg på meg et av de søte antrekkene mine, og det hjelper meg med å glemme alle de tøffe utfordringene man møter i den voksne verden, forklarer Riley.

Hun var med i serien i 2011.

5. Avhengig av å spise sin avdøde ektemanns aske

Casie fra Tennessee begynte å spise ektemannens aske etter at hun ved et uhell sølte litt av den på hendene sine. I stedet for å tørke det av («det ville jeg ikke, det er jo mannen min»), slikket hun det av – og det ble fort til en avhengighet.

– Jeg klarer ikke stoppe, forteller hun til kameraet i innslaget.

6. Avhengig av å dra hår opp fra dusjavløpet

Evan har kanskje en av de aller mest spesielle avhengighetene; han føler en trang til å dra opp hår fra dusjavløp – både hjemme hos seg selv og andre han besøker.

– Det er stressbefriende for meg. Jeg har angst, men så får jeg tak i håret, og da går det vekk, sier Evan.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer