Vektnedgang

6 enkle tips som sikrer deg en sunn vektnedgang

- Det er fullt mulig å gå ned 10 kilo innen jul, sier ekspert.

NED I VEKT: Ja, det er fullt mulig å gå ned i vekt relativt raskt og samtidig opprettholde en god helse. Foto: Shutterstock / Ai825
NED I VEKT: Ja, det er fullt mulig å gå ned i vekt relativt raskt og samtidig opprettholde en god helse. Foto: Shutterstock / Ai825 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du har som mål å gå ned noen kilo denne høsten, finnes det nok av dietter man kan prøve ut, som for eksempel lavkarbo, steinalderdiett, L7-dietten eller 5:2 dietten. Kostholdseksperter anbefaler likevel et mer sunt og langsiktig kosthold og et vekttap på 0,5 til 1 kg per uke, dersom ønsket er å gå ned noen kilo og samtidig opprettholde en sunn helse.

I teorien er det fullt mulig å gå ned 10 kilo innen jul, men det viktigste er å ikke la vektnedgangen gå for fort. Hvis du tar deg tid til å legge om vanene og finne en ny livsstil, er det større sannsynlighet for å holde vekten nede også etter nyttår.

- Det er fullt mulig å gå ned 10 kilo på 10 uker, og dermed gå ned 10 kg innen jul. Å bruke tid på vektnedgangen vil bedre bevare muskelmassen som står for mye av forbrenningen, og som gjør det lettere å holde vekten på sikt, sier Karoline Steenbuch Lied, fagansvarlig kosthold og ernæring i Grete Roede AS. 

Lied anbefaler å skrive ned alle matvarene du spiser, for å bli bevisst på hvilke valg som er smarte, og hvilke matvarer som bør begrenses.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer