Egg

6 fakta og tips om egg

Kan egg fryses, og stemmer det at egg inneholder alle næringsstoffer kroppen trenger?

EGG: Her er 6 ting du kanskje ikke visste om egg! FOTO: NTB Scanpix
EGG: Her er 6 ting du kanskje ikke visste om egg! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er du en av dem som bare elsker egg? Det er ikke så rart! Egg kan jo brukes til så å si alt. Egget har flere egenskaper, og det finnes mange tips og triks du kan prøve - for eksempel for å sjekke om det er gammelt eller ikke.

Her kommer 6 fakta og tips om egg som du kanskje kan få bruk for!

1. Egg tiltrekker seg lukt fra andre matvarer

Hender det at du plasserer eggene i nærheten av andre matvarer? Da kan det hende at de får en litt annen smak.

- De fleste matvarer kan ta til seg lukt fra andre matvarer. Eggeskallet er porøst, så ja, om du ikke pakker inn for eksempel hvitløk godt, så kan det bli en liten bismak, sier Gunn Helene Arsky, som er selvstendig ernæringsfysiolog cand. scient, skribent og yogalærer.

Det er ikke sikkert du ønsker smak av hvitløk på de kokte frokosteggene, men denne egenskapen kan også være positiv, for eksempel hvis du ønsker mer smak i noe du skal lage.

- Hvis du vil ha smak på eggene dine, kan du for eksempel legge de i en pose sammen med hvitløk et par dager. Da vil eggene få en endret smak, som for eksempel kan passe godt i en omelett. Til søt bakst kan for eksempel egg som har ligget noen dager sammen med en vaniljestang sette en annen smak på deigen, sier Anne Marie Skjølsvik, som er klinisk ernæringsfysiolog i TINE.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.