Søvnproblemer:

6 søvntips du mest sannsynlig ikke har prøvd før

Kanskje noe å teste hvis du sliter med å sove.

GÅ UT PÅ TUR: Å være ute i dagslys er viktig for å regulere døgnrytmen. Døgnrytmen blir mer fremskyndt og du blir mer A-menneske når du eksponerer deg for dagslys de første timene. FOTO: NTB
GÅ UT PÅ TUR: Å være ute i dagslys er viktig for å regulere døgnrytmen. Døgnrytmen blir mer fremskyndt og du blir mer A-menneske når du eksponerer deg for dagslys de første timene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Å ligge våken i sengen hver eneste kveld, snu og vende på seg, telle sauer i hodet eller telle ned til når vekkerklokka ringer, er mildt sagt frustrerende.

Alle som har slitt med søvnvansker vet hvor utmattende og vanskelig det kan være, og hvor mye det kan påvirke humør, arbeidslyst, energi og livsglede på dagtid.

De fleste av oss opplever nok perioder med dårligere søvn i løpet av livet, på grunn av småbarn, bekymringer som kverner, sykdom eller andre utfordringer. Men når søvnproblemene vedvarer over tid, er det noe du bør ta tak i for å forhindre fysiske og psykiske problemer.

Hele 750 000 nordmenn har alvorlige søvnproblemer, altså rundt 14 prosent av befolkningen, og det er flest kvinner som rammes.

Nylig testet KK de 5 vanligste søvntipsene: Disse funket best!

Men hvis du er én av de som virkelig sliter med søvnen, har du nok allerede prøvd de mest velkjente søvnrådene for lenge siden. Hvis ingenting fungerer kan det være lurt å tenke nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer