Vitamin D:

60-åringer bør doble inntaket av dette vitaminet

Slik må du endre kostholdet i voksen alder.

VITAMIN D: Laks, avocado og nøtter er ren helsekost, særlig for de godt voksne. Foto: Scanpix.
VITAMIN D: Laks, avocado og nøtter er ren helsekost, særlig for de godt voksne. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Det er aldri for sent å gjøre endringer i kostholdet, tvert imot. Alle ha noe å hente på å spise litt bedre. I voksen alder endrer behovet seg for næringsstoffer noe, og det er det viktig å ta hensyn til.

Det sier Anne Marie Skjølsvik, klinisk ernæringsfysiolog i TINE.

For enten du har spist sunt hele livet, eller ikke har fokusert særlig på kostholdet gjennom årene, er det nødvendig å bli mer bevisst på hva du putter i deg ved økende alder.

- Vi vet at det å spise sunt og holde en gunstig vekt etter som man eldes, vil kunne utgjøre en forskjell når det kommer til helsen vår – uansett hvor gammel man er, og til og med etter fylte 70, sier Mari Arnøy Slåttholm, klinisk ernæringsfysiolog og rådgiver i Kreftforeningen.

Men hvilke endringer er viktigst å ta grep om? Her får du de to ekspertenes beste tips.

Små justeringer

De fleste av oss er klar over at et godt kosthold som tilfører riktig energi og næringsstoffer som kroppen trenger i kombinasjon med regelmessig fysisk aktivitet, vil være med på å opprettholde en sunn vekt, god fysisk form, og redusere sykdomsrisiko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer