Sjokolade:

7 grunner til å spise litt sjokolade i dag

Det er bra for hjertet, hjernen og humøret!

LITT SJOKOLADE OM DAGEN: Kan såvisst være bra for helsen din! FOTO: NTB Scanpix
LITT SJOKOLADE OM DAGEN: Kan såvisst være bra for helsen din! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mmmm..den smelter i munnen og etter én bit er du nærmest hekta. Ja, sjokolade er mange nordmenn over gjennomsnittet glad i. Faktisk viste tall fra Statistisk sentralbyrå og Norsk sjokoladefabrikkers forening at vi i 2015 spiste cirka 14,2 kilo sjokolade hver i året. Det tilsvarer cirka 71 store sjokoladeplater (200 gram) per person. Nokså mye med andre ord.

Men, det er ingen grunn til at man ikke skal unne seg en liten sjokoladebit eller to i blant. Sjokolade inneholder nemlig en rekke stoffer som er bra for helsen din. Og det gjelder særlig den mørke varianten, med over 70 prosent kakao! (Psst. sjekk hvilken mørk sjokolade som er desidert sunnest her!)

Som en grønnsak

Berit Nordstrand, som er overlege og forfatter av en rekke kostholdsbøker, har tidligere fortalt KK.no at mørk sjokolade på mange måter kan telle som en grønnsak.

– Mørk sjokolade inneholder mye kakao, og kakaobønner er jo en grønnsak. I kakaoen finner du derfor flere plantestoffer som gir positive helseeffekter, noe det kakaodrikkende Kunaindianerfolket har benyttet seg av i flere generasjoner, har Nordstrand forklart, og utdypet med at forskere tror kakaodrikkingen kan forklare Kunaindianerfolkets eksepsjonelt lave forekomst av høyt blodtrykk, åreforkalkning, diabetes og hjerte-karsykdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer