Sovestilling:

7 mulige helsefordeler ved å sove på ryggen

Helsemagasinet Healthline lister opp 7 helsefordeler ved å sove på ryggen - men er de norske ekspertene enige?

SOVESTILLING: Når du sover på ryggen kan du både lindre ryggsmerter og unngå linjer og hevelser i ansiktet. FOTO: NTB
SOVESTILLING: Når du sover på ryggen kan du både lindre ryggsmerter og unngå linjer og hevelser i ansiktet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Man skulle kanskje ikke tro det - men sovestilling kan faktisk påvirke både helse og velvære.

KK har tidligere skrevet at å ligge i fosterstilling kan lindre mensensmerter. Dessuten anbefales det å ikke sove på magen hvis du sliter med vond rygg, fordi det da kan oppstå en svai i korsryggen som kan medføre smerter og stivhet.

Mange nordmenn sliter med søvnproblemer. Hvis du er én av dem, er det lurt å sove i den stillingen som gjør at du sover best.

Men, dersom du er interessert i å prøve ut en ny sovestilling som kan være bra for helse og velvære, kan det hende du har nytte av å lese denne artikkelen!

Helsemagasinet Healthline listet nylig opp flere helsefordeler ved å sove på ryggen. Vi har gått gjennom listen og hørt med ekspertene - er de enige?

Her er 7 mulige helsefordeler ved å sove på ryggen:

1. Kan forbedre pusten

Diafragma - mellomgulvet - er muskelen som er ansvarlig for å puste. Hvis du sover på magen eller på siden, kan diafragma få press på seg og dermed gjøre pusten mer overfladisk, skriver Healthline.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer