KK-mila:

7 tips for et vellykket løp!

På lørdag braker KK-mila løs. Selv om det skal være mest kos og hygge, så er det gøy med et resultat du kan være stolt av også. Her er noen råd til en løpe-lørdag du aldri vil glemme.

KK-MILA: Skal du løpe KK-mila? Her får du Christian Torp, som er KKs treningsekspert, sine beste tips til hvordan du kan preppe deg til løpet - og festen! FOTO: Astrid Waller
KK-MILA: Skal du løpe KK-mila? Her får du Christian Torp, som er KKs treningsekspert, sine beste tips til hvordan du kan preppe deg til løpet - og festen! FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. DAGENE FØR:

Mulig dette rådet kommer for sent, men husk å ta hensyn til at du skal løpe enten 5 eller 10 kilometer på lørdag. Det er aller best for kroppen din om du klarer å sove godt og fylle deg passe opp med lette karbohydrater i dagene før løpet. Mange føler seg stressa før et løp, så det kan også være lurt å ta seg en liten løpetur på fredag, for å kjenne litt på formen.

2. MENYEN LØRDAG:

Start dagen med noe som gir mye energi uten at det veier for tungt i magen. Havregrøt er en sikker vinner, og du kan toppe den med bær, banan, kanel og honning. Ca. en time før løpet er det lurt å ta en banan eller smoothie, slik at du har et godt energilager når startskuddet går. Etter løpet er det lov til å kose seg med hva man vil!

3. VARM OPP:

Det vil være felles oppvarming på Bislett Stadion fra kl 14.30-14.45 på lørdag, men du kan også varme opp på egenhånd. Poenget er uansett å forberede muskler, sener og ledd for økta som kommer, og det gjør du med å få pulsen litt opp før løpet starter.

4. FØLG PLANEN:

Enten du skal løpe en hel eller en halv KK-mil på lørdag, gjelder det å følge strategien du har tenkt på forhånd. Har du ikke en plan, så har jeg tre gode råd:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer