Dusje i iskaldt vann:

8 overraskende helseeffekter av å ta en kald dusj

Økt viljestyrke, mindre stress og finere hud? Ta en kald dusj!

DUSJ: Det er en rekke helsefordeler ved å ta seg en iskald dusj. FOTO: NTB
DUSJ: Det er en rekke helsefordeler ved å ta seg en iskald dusj. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

En iskald dusj høres ikke akkurat fristende ut, spesielt ikke nå som det går mot vinter. Men det finnes faktisk en rekke helsefordeler ved å bytte ut det varme badet (som forresten også er skikkelig bra for helsa) med en kaldere runde i dusjen!

Noen tyr til isbading for mange av de samme helsefordelene, men dersom det ikke frister å hoppe uti iskald sjø, kan du heller holde ut noen minutter i kaldt vann i dusjen hjemme. (PS! Noen bør være forsiktige med isbading og dusjing i iskaldt vann - se siste punkt i artikkelen)

Vi kom nylig over en artikkel på helsemagasinet Medical Daily, som listet opp 8 helsefordeler ved å ta seg en kald dusj. Her er listen oppsummert:

1. Bra for blodsirkulasjonen

En kald dusj vil senke kjernetemperaturen i kroppen din. Det vil tvinge kroppen til å jobbe dobbelt så hardt for å varme seg selv opp. Kroppen din gjør dette ved å øke blodstrømmen til overflaten av huden din, noe som bidrar til å fremme blodsirkulasjonen.

2. Bra for såre og støle muskler

Det kalde vannet skal kunne hjelpe mot såre muskler, for eksempel etter en skikkelig treningsøkt. Det vil hjelpe blodstrømmen til de områdene av kroppen din som er såre - og det kan gi en umiddelbar lindring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer