Babyolje:

8 ting du kan bruke babyolje til

Kan spare deg en god del penger på hud- og skjønnhetspleie!

BABYOLJE: Bruk babyolje som sminkefjerner og få vekk vannfast maskara! FOTO: NTB
BABYOLJE: Bruk babyolje som sminkefjerner og få vekk vannfast maskara! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du en flaske babyolje liggende på badet? Da har du rett og slett et multiprodukt tilgjengelig - et produkt som kan spare deg en god del penger på hud- og skjønnhetspleie!

Babyolje er laget ved å bruke en base av mineralolje, og i tillegg til å være svært fuktighetsgivende, er den også skånsom mot huden. Det gjør at den kan brukes av de aller fleste, og bruksområdene er overraskende mange.

KK har latt seg inspirere av en artikkel i Women's Health, og lister opp åtte ting du kan bruke oljen til:

1. Sminkefjerner

En av de beste måtene å bruke opp babyoljen på, er å bruke den som sminkefjerner.

Til og med vannfast maskara skal smelte vekk ved bruk av babyolje - og hvis du dobbeltrenser ansiktet på kvelden, er denne oljen et perfekt første steg.

2. Neglebåndolje

Et viktig - men kanskje litt oversett - steg av neglepleien, er å behandle neglebåndene.

Neglene dine vil se mye sunnere og finere ut når du neglebåndene er godt hydrert og behandlet riktig, og babyolje passer perfekt til dette!

Smør litt av oljen på neglebåndene så ofte det trengs for å unngå at de blir tørre og harde. Dyre neglebåndsprodukter er omtrent det samme som babyolje, så her er det penger å spare!

3. Barber leggene

Hvis ulike barberskum, gel og såper gir deg utslett, kan babyolje være redningen. Smør oljen på leggene før du barberer dem - resultatet skal være silkemyk hud.

MYKE LEGGER: Bruk babyolje når du barberer leggene for et silkemykt resultat. FOTO: NTB
MYKE LEGGER: Bruk babyolje når du barberer leggene for et silkemykt resultat. FOTO: NTB Vis mer

4. Frizz-temmer

Har du krusete hår? Da kan babyolje være en rimelig og effektiv måte å temme frisyren på.

Det finnes mange dyre håroljer og serumer der ute, men du kan bruke babyoljen på nøyaktig samme måte: Påfør en liten mengde olje i lengdene av håret ditt for å gi fukt til tuppene og redusere «frizz».

PS: I dette tilfellet gjelder «less is more» - ikke bruk så mye at håret blir fett.

5. Pedikyr

Babyolje kan være et fint tilskudd til deg som jevnlig kjører pedikyr hjemme - den er nemlig perfekt for å få bukt med hard og tørr hud på hælene.

Ta en dusj eller et fotbad, smør inn føttene med oljen, ta på noen tykke sokker og nyt kvelden i sofaen. Morgenen etter skal føttene være myke.

6. Fuktighetskrem

Du kan bruke babyoljen direkte i badekaret for å få myk hud, men det kan bli slitsomt å få vekk oljen fra badekaret etterpå.

I stedet kan du rett og slett smøre deg inn med oljen etter badet eller dusjen, akkurat som du gjør med en vanlig fuktighetskrem.

7. Fjerner voks

Hvis du vokser hjemme, kan babyolje være en god hjelper for å fjerne voksen fra huden etterpå. Påfør litt av oljen og fjern voksen enkelt, uten å ty til hard skrubbing.

8. Gi gloss til leppene

Ønsker du litt gloss over leppene uten å bruke masse penger på produkter, er babyolje perfekt. Smør litt olje over matt leppestift, og gi fukt til leppene i samme slengen!

HÅROLJE: Babyolje kan brukes som hårolje for å gi fukt til slitte tupper. FOTO: NTB
HÅROLJE: Babyolje kan brukes som hårolje for å gi fukt til slitte tupper. FOTO: NTB Vis mer

– Ingen grunn til å kaste flasken

Her er det bare å teste ut, altså - kanskje finner du et nytt favorittprodukt i babyoljen du egentlig planla å kaste.

Men hva tenker ekspertene?

Dag Sollesnes Holsen, som er seksjonsoverlege ved hudavdelingen på Haukeland Universitetssjukehus, bekrefter til KK at babyolje kan brukes til mye:

– Ja, har man babyolje til overs er det ingen grunn til å kaste flasken. Som med restene i kjøleskapet, kan innholdet brukes på annen måte.

Han tror at babyolje fint kan brukes til pleie av neglebånd, for å unngå oppflossing.

– Ellers ser jeg for meg at litt olje på strekksidene av armer og bein – der huden typisk er tørrest – kan være et alternativ til fuktighetskrem eller et litt fetere alternativ til hudlotion. Hudoljer av denne og lignende typer kan også påføres tørre hudområder før dusj, få virke noen minutter og så vaskes eller skylles av igjen, slik som typiske dusjoljer brukes.

KK har tidligere tipset om å bruke babyolje når du barberer leggene, fordi det gir den samme glattheten for høvelen og derfor gir deg en like bra barbering som barberskum. Du slipper dessuten parfyme og tilsetninger som noen av oss er sensitive for.

Men vi lurer også på dette med hår - kan babyoljen virkelig være like god som vanlig hårolje?

Sølvi Bjørnevoll, som er frisør og daglig leder for Norsk Frisørskole i Bergen, er ikke helt overbevist:

– Jeg tenker at når en betaler mye for en ny klipp og farge så er det også viktig å investere i produkter som tar vare på og bygger opp håret mellom frisørbesøk. Spar heller penger på noe annet lurt, sier hun til KK.

Hun legger til at i en hårolje fra frisørsalong kan du få fargebevarende ingredienser, varmebeskyttelse eller ekstra glans.

– Det er forsket på - og tilført for å treffe et behov i markedet. Så ja, du får nok litt ekstra med å kjøpe den i salong vs butikk, mener hun.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer