Sjokolade:

8 ting du kanskje ikke visste om mørk sjokolade

Hvor deilig er det ikke å høre at snacks kan være bra for deg?

MØRK SJOKOLADE: Mørk sjokolade med minst 70% kakao er et godt valg av snacks. FOTO: NTB
MØRK SJOKOLADE: Mørk sjokolade med minst 70% kakao er et godt valg av snacks. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Det er kanskje ikke lenger breaking news - men mørk sjokolade med minst 70 prosent kakao er faktisk ikke særlig usunt! Tvert imot, det har lenge vært fokus på kakaos mange gode egenskaper.

Du har helt rett i at du ikke trenger å ha dårlig samvittighet for å spise litt mørk sjokolade fra tid til annen. Men vet du egentlig hvorfor?

1. Hjelper mot stress og regulerer blodtrykket

Stressende hverdag? Gode nyheter - flere tidligere studier viser til at sjokolade påvirker frigjøringen av endorfiner og serotonin i hjernen.

Dette er stoffer som hjelper mot stress og gir en følelse av velbehag. Faktisk, kan bare lukten av sjokolade få deg til å senke skuldrene litt!

Det er tydeligvis også slik at mørk sjokolade øker antioksidantnivået ditt med nesten 20 prosent. Har du høyt blodtrykk, kan en liten bit mørk sjokolade om dagen senke blodtrykket ditt!

2. Har gunstig effekt på hjerte og blodårer

Forskere har kommet frem til at mørk sjokolade viser seg å ha gunstig effekt på både hjertet ditt og blodårene dine. Og ja, det er helt sant! Det er rett og slett på grunn av at den inneholder flavonoider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer