
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
- Det er ikke mer enn tre år siden jeg hørte om dette for første gang selv, sier Torkil Færø.
Han er utdannet lege og har i mange år jobbet både på legevakt og som allmennlege, men også for ham var pulsvariasjon, også kalt hjerteratevariabilitet (HRV), mer eller mindre ukjent.
- I Norge er det fortsatt ikke så veldig kjent, men i oppdaterte helsemiljøer blant annet i USA er pulsvariasjon et kjent begrep som mål på helsetilstand og stressbalanse.
I den nye boka Pulskuren forklarer Torkil Færø hvorfor pulsvariasjon er så viktig for helsa vår, og hvordan vi kan bruke det som et enkelt verktøy for å få bedre helse. Alt du trenger er en pulsklokke.
- Jeg mener det bør bli mye mer fokus på dette både blant leger, i medisinstudiet, og blant folk flest. De beste pulsklokkene er svært presise, men selv en litt upresis pulsklokke vil være mye bedre enn ingenting, sier han.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger