Crossfit

9 myter om crossfit

Hva er egentlig greia med Crossfit? Og må du være treningsfantast for å drive med det?

CROSSFIT: Hva er egentlig crossfit? Det prøver KK-spaltist Christian Torp å svare på ukens treningsspalte. FOTO: NTB Scanpix
CROSSFIT: Hva er egentlig crossfit? Det prøver KK-spaltist Christian Torp å svare på ukens treningsspalte. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Norske Kristin Holte (33) besteg nylig nest øverste trinn i The CrossFit Games (VM), og kan dermed titulere seg som «the second fittest woman on earth»! En fantastisk prestasjon i en raskt voksende sport der allsidighet er stikkordet.

Tenk deg at du skal være like god til å løfte tungt, løpe raskt og padle fort, som til å kunne gå på henda, klatre i tau og løpe langt med tung sekk. Man blir jo svett bare ved tanken! Men denne tanken er tydeligvis noe som trigger stadig flere av oss, så hva er egentlig greia med Crossfit? Det er på tide å avsløre mytene rundt sporten!

Men først, hva er egentlig Crossfit? Crossfit er en treningsform med elementer fra høyintensiv trening, vektløfting, spensttrening, styrkeløft, turn, kroppsvekttrening og strongman. Ønsket er å oppnå bedre fysisk form gjennom funksjonell bevegelse.

Crossfit hadde sin spede begynnelse i små garasjer med forskjellig treningsutstyr, rett og slett trening i en box. Boxen er altså bare et annet ord for treningssenter, det finnes mange boxer rundt i landet og det åpnes stadig flere.

Det opereres med begrepet WOD, som betyr Workout of the day! Den samme klassen kjøres hele dagen. Sporten er svært populær i USA, og amerikanerne elsker som kjent sine krigshelter. Mange WODs, såkalte HeroWODs er laget for å hedre nettopp disse. Du finner derfor økter oppkalt etter helter som Murph, Randy, Loredo, DT osv. De utkjempet sine kamper og døde i strid, og nå er det din tur til å svette og kjempe i deres navn!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer