Styrketrening:

9 myter om styrketrening som du må slutte å tro på!

Mytene er mange og rådene velmenende, men hva er egentlig sant, spør KKs treningsekspert Christian Torp.

STYRKETRENING: Å trene styrke krever verken treningsapparater eller personlig trener. FOTO: NTB
STYRKETRENING: Å trene styrke krever verken treningsapparater eller personlig trener. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å trene styrke blir bare viktigere og viktigere jo eldre mann blir, selv om mange forbinder ordet med unge, muskuløse menn som løfter frivekter foran et speil. Men damer, styrke er for dere også. Og ikke tro på mytene rundt denne fine treningsformen. Her kommer ni av mytene du kan legge døde.

1: Treningsapparater gir optimal treningseffekt!

Fakta: Det er langt mer effektivt å gjøre øvelser som krever aktivering og stabilisering av flere muskelgrupper, enn å sitte i et treningsapparat. Nervesystemet blir bortskjemt av å trene i maskiner som gir fastlåste posisjoner. På denne måten gjør maskinen grovarbeidet for nervesystemet fordi du slipper mange av de små korrigerende bevegelsene.

Ved øvelser som innebærer stabilisering vil kroppen mobilisere langt flere muskler enn den gjør sittende i et apparat. Velg øvelser med frivekter, egen kroppsvekt eller slynge for en mer optimal treningseffekt.

2: Jeg kommer til å få store muskler av styrketrening!

Fakta: Sjansen for at du kommer i god form er stor, sjansen for at du kommer til å bli svær er liten. Det tar ekstremt lang tid, og krever MYE tung og dedikert styrketrening for å bygge kraftig muskulatur. På veien dit blir du definert og sterk på en sunn måte!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer