Stress:

Å få seg ny jobb kan være en like stor stressopplevelse som skilsmisse, viser undersøkelse

- Dessverre er vi alle erstattelige.

STRESS: Å finne seg en ny jobb kan være svært stressende. FOTO: NTB scanpix
STRESS: Å finne seg en ny jobb kan være svært stressende. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi tilbringer mye tid på jobben vår. I perioder kan den by på problemer og stress, og det viser seg også at å skifte jobb føles svært vanskelig for mange av oss. FINNs årlige jobbundersøkelse viser nemlig at å få seg ny jobb kan være en like stor stressopplevelse som skilsmisse.

Ifølge undersøkelsen opplever seks av ti at prosessen med å skaffe seg en helt ny jobb er stressende; bare det å ta ut skilsmisse oppleves verre. I tillegg viser undersøkelsen at 24 prosent av arbeidstakere følger regelmessig eller aktivt med i stillingsmarkedet. Det betyr at over 650 000 nordmenn til enhver tid er i et jobbskiftemodus.

LES OGSÅ: Søker du ny jobb? Da bør du unngå disse tomme frasene på CV-en!

Føles vanskelig

Det å skifte jobb går ofte utover følelsene vi har for arbeidsplassen, sjefen eller kollegene våre. Organisasjonspsykolog og daglig leder i Moment organisasjon og ledelse, Rolv Mohn, forklarer hvorfor det kan oppleves som vanskelig:

- På samme måte som i parlivet, vil vi som arbeidstakere knytte bånd. Vi kobler oss på kolleger, ledere, kunder og virksomheten som sådan. Vi er grunnleggende sett flokkdyr som overlever gjennom å etablere tillitsbaserte relasjoner. I lys av dette er det forståelig at stressfølelser settes i sving i forbindelse med jobbskifte. Man kan oppleve lojalitets- konflikter, kjenne seg nærmest utro dersom en går på jobbintervjuer på jakt etter noe nytt, sier Mohn til FINN jobbindeks, juni 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer