Birgit Skarstein

- Å ha en kropp som fungere er en fantastisk gave

Birgit Skarstein har selv kjent på kroppsmisnøye i ungdomstiden. Nå ønsker hun å fremme og normalisere brukskroppen.

OPPGJØR MOT KROPPSPRESS: Responsen etter et Facebook-innlegg fikk Birgit Skarstein til å innse hvordan mange lar seg hindre av et negativt kroppsbilde. FOTO: Astrid Waller
OPPGJØR MOT KROPPSPRESS: Responsen etter et Facebook-innlegg fikk Birgit Skarstein til å innse hvordan mange lar seg hindre av et negativt kroppsbilde. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

– Jeg brenner veldig for brukskroppen, da det beste med kroppen vår er at den virker. Det er en fantastisk gave å ha en kropp som kan gjøre ting for oss, men det er fort gjort å fokusere mest på utseendet, sier Birgit Skarstein (30).

Paralympics-utøveren og verdensmesteren fikk i sommer stor oppmerksomhet da hun tok et oppgjør med kroppspress.

I et Facebook-innlegg oppfordret hun folk til å glemme idéen om den perfekte sommerkroppen, stresse ned og gå rakrygget inn i ferien;

«Det er ikke hvordan rumpa di ser ut i sommervarmen som teller, men hvordan den bærer deg opp trappen til terrassen. Det er ikke størrelsen på magen som avgjør om du kan gå tur i favorittkjolen, men hvordan den rake ryggen din tar deg dit du vil. Det er gleden og rausheten dere deler, og ikke antall strekkmerker på låret, som avgjør hvor trivelig det er på café med venninner. Og det er ikke grevinnehenget på armene som avgjør hvor god du er til å kaste kubb.», skrev hun.

Hindrer oss i å gjøre det vi ønsker

Alle tilbakemeldingene hun fikk på innlegget åpnet øynene hennes for hvordan et negativt kroppsbilde ofte hindrer oss i å gjøre ting vi egentlig ønsker å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer