Mobbing

- Å konfrontere en tidligere mobber er en risikosport

Enten du støter på mobberen tilfeldig eller ønsker å ta kontakt; her er ekspertenes råd for hva du bør gjøre.

MOBBING: Vurderer du å ta kontakt med en tidligere mobber? Dette mener ekspertene du bør gjøre.  Foto: Shutterstock / DGLimages
MOBBING: Vurderer du å ta kontakt med en tidligere mobber? Dette mener ekspertene du bør gjøre. Foto: Shutterstock / DGLimages Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobbing er dessverre et svært aktuelt tema for mange mennesker. Enten det skjer i barnehagen, skolen eller i jobbsammenheng, er mobbing ekstremt vondt og sårt for de som blir utsatt for det. Men hvordan skal du takle det dersom du støter på de som har gjort deg vondt? Bør du ta kontakt selv og håpe på en unnskyldning? 

For mange som har blitt mobbet i skoleårene er livet annerledes i dag, men minnene og ettervirkningene er ikke like lett å bli kvitt. Førstemanuesis ved psykologisk institutt ved NTNU, Mons Bendixen, har forsket på blant annet sosial utestengning og kan fortelle at mange har reaksjoner flere år etter å ha blitt mobbet. 

- De mest vanlige senrekasjonene er angst og depresjon. Ikke nødvendigvis i klinisk forstand, men økt engstelighet, vaktsomhet og negative tanker om seg selv er vanlig. Mange ser ned på seg selv og føler man har mindre verdi som menneske, forklarer han til KK.no. 

For det er ikke slik at disse reaksjonene forsvinner selv om mobbingen forsvinner. Mange er kanskje ikke en gang klar over at denne lave selvaktelsen skyldes mobbingen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer