Dessert:

- Å kunne kose seg er viktig for god livskvalitet

Men, det betyr ikke at sukker er fritt vilt!

DESSERT: Mmmm vi elsker dessert! Men hvor ofte burde man egentlig unne seg det? Foto: NTB Scanpix
DESSERT: Mmmm vi elsker dessert! Men hvor ofte burde man egentlig unne seg det? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi har lurt litt på dette med dessert. For hvis man spiser noenlunde sunt i hverdagen, er det da så farlig å kose seg med en porsjon søtt til favorittserien på kvelden? Vi er ikke helt sikre på om vi vil vite svare, men har spurt ekspertene likevel! Vi kan like godt gå rett på sak.

Ifølge Klinisk ernæringsfysiolog hos Tine, Anne Marie Skjølsvik, er det helt greit å skeie litt ut dersom man har et sunt og balansert kosthold ellers.

- Alt handler om balanse og det å kunne kose seg av og til, uten dårlig samvittighet! Det er rett og slett en viktig del av en sunn livsstil - som igjen bidrar til en god livskvalitet, sier hun.

Ernæringsfysiologen forklarer at balanse i dette tilfellet også handler om mengdene man spiser. Går man hardt ut med store porsjoner dessert hver dag, påpeker hun at det kan slå ut på vekten. I alle fall hvis du ikke kompenserer med trening.

-Et kosthold med mye sukker og et høyt energiinntak over tid kan føre til overvekt og fedme, som igjen er en risikofaktor for en rekke livsstilssykdommer som diabetes type-2 og hjerte-kar-sykdommer, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer