Rødt kjøtt:

Å kutte ned på storfekjøtt er ikke bare bra for miljøet, men også din egen helse

- Hvis alle nordmenn kutter ut en kjøttmiddag i uken, så tilsvarer det å fjerne utslippene fra 170 000 biler

RØDT KJØTT: – Å spise mindre kjøtt er noe av det viktigste, og kanskje det enkleste, hver og en av oss kan gjøre for å kutte klimagassutslipp. FOTO: NTB Scanpix
RØDT KJØTT: – Å spise mindre kjøtt er noe av det viktigste, og kanskje det enkleste, hver og en av oss kan gjøre for å kutte klimagassutslipp. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om de fleste av oss kanskje ikke tenker over klimaforandringene i hverdagen, er det noe alle bør bli mer bevisst på. Noen velger sykkel eller kollektivtransport fremfor bil, mens andre begrenser energiforbruket i hjemmet eller kutter ned på plast og avfall.

Globalt står matproduksjon for en større andel av klimagassutslippene enn hele transportsektoren. Det kan derfor være lurt å ta noen smartere og mer miljøbevisste valg i matveien – det er faktisk ikke så mye som skal til!

Første steg, bør være å kutte ned på kjøtt fra okse og ku, da det utvilsomt er verstingene for klimaet. For å sammenligne: Du kan spise kylling eller laks til middag syv dager i uken, før det påvirker klimaet i like stor grad som én middag med et stykke storfekjøtt. Spiser du hverken kjøtt eller fisk, er det selvsagt det aller beste for klimaet.

– Kyr, sau og geit er drøvtyggere, som er de eneste som kan spise tungt fordøyelig mat som gress. Men når de spiser produserer de store mengder metan, en veldig kraftig klimagass. Svin og kylling produserer også metan, men ikke i nærheten så mye som drøvtyggere, sier Bob van Oort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer