Å være utendørs er trim for hjernen

Vil du holde hjernen i form? Sett fra deg kaffekoppen og gå deg en tur.

HJERNETRIM: Etter bare ti minutter utendørs, har hjernehelsen din allerede blitt styrket, viser en ny studie. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
HJERNETRIM: Etter bare ti minutter utendørs, har hjernehelsen din allerede blitt styrket, viser en ny studie. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi vet det jo egentlig: Å gå tur er bra for både kropp og sjel. Vi blir i bedre form og bedre humør, og sover bedre om natta. Nå har forskere påvist at en tur ut - selv om den bare varer i ti minutter - endrer hjernens struktur, skriver Forskning.no.

En ny studie fra Tyskland har påvist positive endringer i hjernen selv etter korte spaserturer utendørs. Hjernemassen i hjernens frontale område økte i volum etter at testpersonene hadde vært utendørs, også ved korte opphold. Denne delen av hjernen er blant annet viktig for evnen til planlegging og regulering av handlinger og emosjoner.

Studien er utført ved det anerkjente Max Planck Institute for Human Development i Berlin. Deltakerne var mellom 24 og 32 år, og i løpet av et halvt år gjennomgikk de hjernescanninger annen hver uke. Selv om antall testpersoner i studien var få, mener forskerne at det er en klar sammenheng mellom tid brukt utendørs og økning i grå hjernemasse i den prefrontale hjernebarken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer