Nav og arbeidsavklaringspenger

AAP-endringene: Flere er kritiske

De fleste applauderer at karensperioden er foreslått fjernet - men mange er kritiske til andre endringer som er foreslått.

ENDRINGER I ARBEIDSAVKLARINGSPENGER: Regjeringen har foreslått flere endringer i reglene for AAP, blant annet å fjerne karensperioden. I høringssvarene etterlyser flere en større gjennomgang av AAP-systemet. Mange er også kritiske til at makstiden foreslås uendret på tre år. Foto: Kristin Sørdal
ENDRINGER I ARBEIDSAVKLARINGSPENGER: Regjeringen har foreslått flere endringer i reglene for AAP, blant annet å fjerne karensperioden. I høringssvarene etterlyser flere en større gjennomgang av AAP-systemet. Mange er også kritiske til at makstiden foreslås uendret på tre år. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I januar meldte Støre-regjeringen at de ønsker å endre flere regler knyttet til arbeidsavklaringspenger (AAP).

Blant annet har de foreslått å fjerne karens-regelen i AAP-regelverket. «Karens» er en pauseperiode på ett år hvor du ikke får AAP dersom du har stått på arbeidsavklaringspenger ut maksimal periode, som vanligvis er tre år.

Karensspørsmålet og de andre endringene som er foreslått, har nå vært ute på høring - og vi skriver mer om hvilke andre endringer som er foreslått lenger ned i artikkelen.

Regjeringen har tidligere sagt at de vil at endringene skal virke fra 1. juli 2022.

Fristen for å komme med innspill som høringssvar var 4. mars. Ifølge opprinnelig plan er det ventet at forslaget skulle legges fram for Stortinget i april, men foreløpig er det ikke oppført i kalenderen.

Men veldig mange har sagt sin mening om de foreslåtte endringene, i høringssvarene. Her kan du lese noen av innspillene, mens vi venter på at saken skal opp til behandling i Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.