Nav

AAP: - Må tilbake til starten av 2018 for å finne et like høyt nivå

Antallet nordmenn på AAP er stadig økende - og nå mottar 4 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år arbeidsavklaringspenger.

AAP: Nav har registrert en økning i antallet AAP-mottakere, men forventer at det reduseres når vi når slutten på forlengelsen av AAP-perioden 31. oktober. Flere har imidlertid uttrykt bekymring for at Nav ikke skal rekke å avklare alle innen fristen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
AAP: Nav har registrert en økning i antallet AAP-mottakere, men forventer at det reduseres når vi når slutten på forlengelsen av AAP-perioden 31. oktober. Flere har imidlertid uttrykt bekymring for at Nav ikke skal rekke å avklare alle innen fristen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ved utgangen av september mottok 137 400 personer arbeidsavklaringspenger (AAP). I løpet av 3. kvartal er antallet økt med 1500 personer, som er en økning på 0,1 prosent fra forrige kvartal.

4 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år mottok arbeidsavklaringspenger ved utgangen av september 2022. Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte sier at vi må tilbake til begynnelsen av 2018 for å finne tilsvarende tall:

– Antall mottakere av arbeidsavklaringspenger økte i andre kvartal, og vi må tilbake til starten av 2018 for å finne et like høyt nivå. Økningen skyldes at det fortsatt er relativt få som slutter på ytelsen samtidig som vi ser at antall som starter på AAP har økt den siste tiden. Vi forventer at antallet kan reduseres mot slutten av året i tråd med at forlengelsene fra koronapandemien løper ut 31. oktober og folk blir avklart til arbeid eller uføretrygd, sier Holte.

Frykter ny Nav-krise

I forbindelse med koronapandemien har de fleste mottakere fått forlenget ytelsen ut oktober 2022. Forlengelsene har blant annet ført til at antallet som slutter å motta AAP holder seg lavt sammenliknet med tidligere perioder, ifølge Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer