Slik beskytter du huden i vårsola:

Advarer mot ekstra sterk stråling

I år har uvanlig mange av oss mulighet til å være ute på dagtid. - Solkrem kan gi falsk trygghet, mener strålevernet.

HUDKREFT: En Lommelegen-leser lurer på om det faktisk er farlig med solarium, eller om det bare er skremselspropaganda? Legene og brødrene Wasim og Naeem Zahid svarer på spørsmål om kropp, helse og sykdom. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Sjelden har vel vårsola vært så etterlengtet enn nå! De neste dagene byr værmeldingen på stor sol over stort sett hele Norge, og myndighetene oppfordrer oss stadig til å gå ut og nyte finværet og gå turer i nærmiljøet.

Det mange av oss kanskje glemmer, er at vi pleier å være mye innendørs på jobb eller skole mens sola er på det sterkeste på denne tida av året. Og når vinterbleik hud slikker mer vårsol enn vanlig, øker det risikoen for solskader som med tiden kan bli skjebnesvanger.

- Sola kan være intens

- Etter arbeidstid er sola krøpet godt ned på himmelen igjen nå på våren, og i et normalt år er det da mange av oss har mulighet til å være ute på denne tida av året. I år, derimot, har mange mulighet til å være ute midt på dagen når sola er på det sterkeste, sier fagdirektør Lill Tove Nilsen i Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) til Vi.no.

- Sola blir sterkere for hver dag nå. Jeg mener ikke at vi skal være bekymret for det, vi har nok å bekymre oss for nå og det er kjempebra å være ute. Men vi skal ta innover oss at sola kan være intens. Det er veldig lett å beskytte seg mot solskader – bare vi husker på det og følger noen enkle råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer