Advarer om helse- og tannbehandling i land utenfor Norge

Det er gode grunner til å velge helse- og tannbehandling i Norge fremfor i utlandet, ifølge FHI. Professor Gunnar Skov Simonsen sier til Vi.no at man bør være spesielt skeptisk til kirurgi og tannkirurgi utenfor Norden. Årsak: Forekomsten av resistente bakterier i utlandet.

TANN- ELLER SYKEHUSBEHANDLING? Så langt det lar seg gjøre bør du velge å få denne gjort i Norge, mener FHI. Risikoen for å bli smittet av resistente bakterier er nemlig langt større i utlandet, og spesielt utenfor Norden. Foto: NTB
TANN- ELLER SYKEHUSBEHANDLING? Så langt det lar seg gjøre bør du velge å få denne gjort i Norge, mener FHI. Risikoen for å bli smittet av resistente bakterier er nemlig langt større i utlandet, og spesielt utenfor Norden. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Folkehelseinstituttet (FHI) advarer mot helsebehandlinger i utlandet dersom du kan få utført disse i Norge, inkludert tannbehandlinger.

Bakgrunnen for deres generelle advarsel er risikoen for å bli smittet med resistente bakterier. Ifølge FHI øker sannsynligheten for at disse skal forårsake infeksjon betydelig ved behandling i helsetjenester utenfor Norge.

- Rådet er knyttet til risikoen for å bli smittet med resistente bakterier som igjen kan gi nedsatt mulighet for effektiv antibiotikabehandling dersom det skulle oppstå behandlingstrengende infeksjoner. Rådet gjelder for all helsebehandling utenfor Norge, inklusiv tannbehandling, forklarer Petter Elstrøm, seniorforsker ved Avdeling for smittevern og beredskap i FHI overfor Vi.no.

Et problem for sårbare grupper

Gunnar Skov Simonsen er professor ved Institutt for medisinsk biologi ved Universitetet i Tromsø. Han forteller at antibiotikaresistens ved bakterieinfeksjoner ikke er farlig generelt, men at enkelte er mer utsatt for infeksjoner - og da kan de være veldig farlige når antibiotika ikke virker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer