Spiseforstyrrelse

Advarer sterkt mot ny treningstrend

Fenomenet «Strong is the new skinny» kan føre til alvorlige spiseforstyrrelser, mener eksperter.

OVERDREVEN FOKUS PÅ FITNESS: - Det er ingen tvil om at det nye fitnessbegrepet ”strong is the new skinny” kan trigge at flere unge utvikler (alvorlige) spiseforstyrrelser, sier eksperten. Foto: concept w - Fotolia
OVERDREVEN FOKUS PÅ FITNESS: - Det er ingen tvil om at det nye fitnessbegrepet ”strong is the new skinny” kan trigge at flere unge utvikler (alvorlige) spiseforstyrrelser, sier eksperten. Foto: concept w - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens kvinner på 50-tallet strebet etter Marilyn Monroes sexy kurver, ble kvinner besatt av noe helt annet da Twiggy kom inn i bildet på 60-tallet. Da ble det «ut» med kvinneformer. Den tynne lille jenta gjorde at kvinner begynte å jobbe med kroppene sine for å bli slanke.

Og slanke forble vi. Inntil nå. Nå skal vi ikke være tynne mer, vi skal være muskuløse, definerte og sterke. Eller «strong is the new skinny» som det nå heter.

For et par uker siden fikk bloggen til Nora Mathisen, fitnessnora.blogg.no, mye oppmerksomhet i media, da Nora selv valgte å putte et ansikt på denne nye formen for kroppsfokusering.

I et innlegg har hun lagt ut noen gamle bilder av seg selv. Bildene er av en sunn, frisk og normalvektig jente på en strand, iført en bikini. Da disse bildene plutselig dukket opp på Facebook for en tid tilbake fjernet hun raskt taggen, fordi hun skjemtes over bildene. Nå har hun imidlertid en annen virkelighetsoppfatning:

«Jeg skjønner at noe er riv ruskende galt i mitt eget hode når jeg synes jenta på bildet er feit», skrev hun på bloggen.

LES OGSÅ: Har du også fått dilla på styrketrening?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer