Kjøttallergi

Aina (46) kan dø om hun får i seg kjøtt

Aina har hun alltid adrenalinpennen med seg, den kan redde livet hennes hvis hun får i seg noe som inneholder kjøtt.

ALDRI MER BIFF: Aina hadde akkurat satt tennene i en blodig biff da legen ringte og fortalte om kjøttallergien. FOTO: Privat
ALDRI MER BIFF: Aina hadde akkurat satt tennene i en blodig biff da legen ringte og fortalte om kjøttallergien. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Aina Ekstrøm har bodd mesteparten av livet i Moss. Hun elsker å gå på tur i skogen, plukker gjerne sopp, og flåtten elsker henne. Aina har blitt bitt de fleste steder på kroppen, vanligvis får hun fire-fem bitt hver sommer. Noen ganger får hun den berømte røde ringen rundt bittstedet, men ikke alltid.

Hun har tre barn i alderen 16- 23 år, som ikke har allergi. Det er heller ingen kjent allergi hos foreldrene eller bakover i slekta.

– Jeg er allergisk mot det meste og flåtten har også ført til borreliose, sier Aina.

– Men jeg var totalt uforberedt da legen ringte og sa at jeg aldri mer må spise kjøtt.

Annerledes enn andre allergier

– Jeg hadde vært på Harry-tur i Sverige og hadde stoppet på en kafé ved Svinesundgrensa, sier Aina.

– Der satt jeg og koste meg med en saftig biff, da legen ringte. Jeg innrømmer at jeg ikke skjønte alvoret der og da, for jeg hadde aldri hørt om noen som hadde kjøttallergi. Så jeg spiste opp biffen før jeg kjørte hjem igjen, og merket ikke noe galt.

Samme kveld fikk Aina skikkelig elveblest, som hun hadde hatt så mange ganger før. Heller ikke det koplet hun til biffen, som hun hadde spist flere timer tidligere. Senere har Aina erfart at hun får en forsinket, og ikke øyeblikkelig reaksjon, når hun har fått i seg noe som inneholder kjøtt i en eller annen form.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer