Treningsprogram for alle - hele uka:

Akkurat passe hverdagstrening

Du trener ikke trene hardt og mye for å få en effekt, her er ekspertens ukeplan for akkurat passe hverdagsaktivitet!

Treningsekspert Leila Söderholm demonstrerer sluttposituren i froskehopp. Styrkeøvelsene i hennes ukesprogram kan fint gjøres hjemme, uten noe som helst spesialutstyr. Foto: Jonas Bilberg
Treningsekspert Leila Söderholm demonstrerer sluttposituren i froskehopp. Styrkeøvelsene i hennes ukesprogram kan fint gjøres hjemme, uten noe som helst spesialutstyr. Foto: Jonas Bilberg Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): – Litt er bedre enn ingenting, påpeker Leila Söderholm. Den svenske treningseksperten er overbevist om at minst tretti minutters hverdagsaktivitet hver dag er det som skal til for å opprettholde god helse. Med det som utgangspunkt har hun satt sammen et ukeprogram som hun mener de aller fleste av oss vil klare å gjennomføre.

– Disse gylne minuttene hver dag er tilstrekkelig for helsa, her gjør hvert minutt en forskjell, mener hun.

Synes du det høres mye ut å skulle trene her dag? Da kan vi berolige deg med at det ikke er snakk om harde treningsøkter.

– Hva du gjør spiller liten rolle, gå deg en tur, sykle, gå i trapper eller dans litt, men de tretti minuttene er superviktige. Regelmessig bevegelse påvirker alt i kroppen, mener treningseksperten.

Mindre stress, mer glede

Vil du ha enda bedre effekt, og ikke bare opprettholde helsa du har men bygge videre på styrke og utholdenhet, legger du til to timer i uka i tillegg til din daglige halvtime. Det kan sette i gang flere prosesser i kroppen som gjør at du er bedre rustet til å håndtere stress, får bedre selvfølelse, har lettere for å kjenne glede og frigir flere hormoner som gjør deg glad og positiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.