Livsstilsendring

Allerede som 9-åring begynte Malin Sofie å føle seg annerledes

Malin Sofie Westby Haugen (29) fra Bamble vokste opp og var større enn de fleste barna både i vekt og høyde. Slik startet en ond sirkel som var vanskelig å bryte.

AKTIV: Trening er blitt mestring og de to hundene er Malin Sofies beste turvenner. FOTO: Privat
AKTIV: Trening er blitt mestring og de to hundene er Malin Sofies beste turvenner. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Malin Sofie var ei matglad jente som likte musikk og kreativitet, langt mer enn grønnsaker og fysisk aktivitet. Det neste måltidet var alltid i hennes tanker. Malin Sofie var høyere og større enn gjennomsnittet for sin alder, og familien ble derfor oppfordret til en årlig undersøkelse av lege for å følge med på vekstkurven.

De årlige legekontrollene ble svært ubehagelig da hun alltid måtte veie seg med beskjed om at hun trengte å gå ned i vekt. Det ga henne ekstremt dårlig selvtillit.

I dag forstår hun at helsevesenet ikke hadde så mye kunnskap om ernæring og kosthold den gange. Moren hennes ville alltid hennes beste og prøvde å oppmuntre til gode matvaner og aktiviteter.

- Jeg fant heller ikke klær i de samme butikkene som klassekameratene mine, men måtte handle i butikker for voksne damer. Jeg hatet alt som het aktivitet og spesielt gym på skolen. Fordi jeg ikke var i form og syntes det var ubehagelig å vise hvor sliten jeg ble, sier Malin Sofie.

Bilder i magasiner og ukeblader som var fylt med slanke jenter med flate mager slo mot henne. Hun trodde at det var slik hun måtte se ut for å bli godtatt og være god nok. Malin Sofie husker sin familie med vanlig husmanskost på hverdagen og godteri på lørdagskvelden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer