Munnbind:

Alt du bør vite om bruk av munnbind

- Det er viktig å huske at det å holde en avstand på én meter gir 80 prosent risikoreduksjon og munnbind brukt i befolkningen gir 40 prosent risikoreduksjon, sier Hanne Eriksen-Volle, seksjonsleder ved FHI.

MUNNBIND: Ikke bare skal det sitte rett, men det skal håndteres på en viss måte og lages av rette materialer. Foto: NTB Scanpix
MUNNBIND: Ikke bare skal det sitte rett, men det skal håndteres på en viss måte og lages av rette materialer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I midten av august 2020 ble det kjent at regjeringen nå anbefaler de som reiser med kollektivtrafikken i Oslo og Indre Østfold å bruke munnbind.

Nå, noen måneder senere, ser dette helt annerledes ut. Nå er det påbudt med munnbind flere steder - både på kollektiv transport og i butikk. I restauranter må du også ha på deg munnbind når du går til og fra bordet ditt.

Etterspørselen på munnbind har økt kraftig, og en rekke designere har startet å produsere sine egne munnbind. Du har kanskje også sett at en rekke kreative mennesker har laget sine egne hjemme i stua si.

Det er jo fantastisk om vi faktisk kan gjøre noe slikt hjemme, men sannheten er jo at munnbind må lages på en viss måte av et visst materiale for at det skal fungere. I tillegg er det også viktig hvordan du håndterer munnbindet når du er utendørs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer