Østers:

Alt du lurer på om østers

Hvor sunt er det? Og stemmer det at østersen er et afrodisiakum?

SUNN DELIKATESSE: Østers er rik på sink. FOTO: NTB
SUNN DELIKATESSE: Østers er rik på sink. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Friske østers er en delikatesse, men mange er litt skeptiske til å prøve. Konsistensen og lukten av sjø kan kanskje virke litt avskrekkende for noen.

For noen er østers det aller beste de kan få servert - andre sier at det bare smaker saltvann.

Kanskje du planlegger å prøve østers for første gang i sommer? Vi har hørt med en ernæringsfysiolog og en kokk om det du kanskje lurer på om østers. Er det sunt? Skal den tygges? Og hvordan spiser man den?

Rik på sink

Sjømat er ofte proppfull av sunne næringsstoffer. Og østers er intet unntak:

- Østers, ja. En lekkerbisken. Som både er proteinrik, inneholder noe omega-3, og ikke minst: Den er rik på sink, forteller ernæringsfysiolog, kvinnehelseveileder og forfatter, Gunn Helene Arsky, til KK.

Spiser du 3 stykker a 10 gram (innmaten er jo ikke så stor at det gjør noe), så får du i deg mer enn 100 prosent av ditt daglige sinkbehov.

Et afrodisiakum?

Ikke bare er den sunn - østers har et rykte på seg for å gi økt sexlyst. Østers og sjampanje er et eksklusivt valg for en date - men ifølge ernæringsfysiologen kan vi ikke lene oss på østersen for å øke libidoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer