Test, regler, smitte og symptomer

Alt om koronaregler nå

Covid-19-bølgen er her nå, ifølge FHI. Her er anbefalingene om hva du bør gjøre for å forebygge smitte - og hva du gjør om du blir syk.

KORONARÅD OG REGLER NÅ? Hvilke regler må du forholde deg til om du har du symptomer på korona nå? Må du teste deg? Bør du gå til legen? Og hva med sykemelding til jobb eller skole? Dette svarer FHI på her. Foto: NTB/Shutterstock
KORONARÅD OG REGLER NÅ? Hvilke regler må du forholde deg til om du har du symptomer på korona nå? Må du teste deg? Bør du gå til legen? Og hva med sykemelding til jobb eller skole? Dette svarer FHI på her. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- En ny koronabølge ser ut til å begynne nå med økt smittespredning og økende antall sykehusinnleggelser, forteller Folkehelseinstituttet (FHI) i den ferske risikorapporten som ble publisert denne uka.

Der forteller de alt om hvilken koronavariant som dominerer nå, hvordan de tror smitten blir fremover og hvilke andre koronavarianter som er ventet å kunne komme. De gir også endel råd om hva befolkningen kan gjøre for å begrense smitte og anbefalinger om hva du bør gjøre dersom du blir smittet.

Og for å ta det mange lurer på i disse dager:

Hva er koronareglene eller -anbefalingene nå, for å begrense smitte?

FHI om koronaregler nå

- Strategien nå går ut på å begrense alvorlig sykdom, men ikke ha utbredte tiltak for å begrense epidemien, sier Preben Aavitsland, fagdirektør i FHI til Vi.no.

Han forteller videre at koronarådene nå er:

  • Ta de vaksiner du blir anbefalt.
  • Hold deg hjemme hvis du blir syk med nye luftveissymptomer til du føler deg bedre.

I tillegg oppfordrer FHI at befolkningen bør følge rådene om hoste- og håndhygiene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer