Allergisjokk:

- Alt skjedde ekstremt fort

Mina fikk et alvorlig allergisjokk - uten å vite at hun var allergisk mot noe som helst.

ALLERGISJOKK: Mina opplevde en kraftig allergisk reaksjon og måtte tilkalle ambulansen. Hun er overrasket over fort det gikk fra de første symptomene til hun fikk problemer med å puste. FOTO: Privat
ALLERGISJOKK: Mina opplevde en kraftig allergisk reaksjon og måtte tilkalle ambulansen. Hun er overrasket over fort det gikk fra de første symptomene til hun fikk problemer med å puste. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

- Vi var akkurat ferdige med å spise middag, da jeg kjente at det begynte å klø ganske intenst i hendene mine. Etter noen få sekunder begynte det også å klø og svi i hodebunnen, etterfulgt av en like intens kløe under føttene, forteller journalist og blogger Mina Ghabel Lunde til KK.

Det var bare starten. Kløen og svien blir verre, og i speilet ser hun at hun er mørkerød i fjeset.

- Så blir det vanskelig å svelge og puste, sier Mina.

Mina var i ferd med å få en svært kraftig allergisk reaksjon. Den sterkeste allergireaksjoen man kan få, er et anafylaktisk sjokk. I løpet av sekunder kan situasjonen utvikle seg fra lett kløe, til pustestans, og tilstanden anses som livstruende dersom man ikke får hjelp. Da gjelder det å handle raskt.

Mina rekker nesten ikke tenke på hva hun skal gjøre fra hun først merker at noe skjer, til situasjonen oppleves som alvorlig.

- Alt skjedde ekstremt fort. Det tok kanskje tre minutter fra jeg kjente den første kløen til total krisestemning, forklarer Mina som heldigvis ikke var alene hjemme, men sammen med mannen sin.

- Det første minuttet snakket vi om hva det kunne være, det andre minuttet vurderte vi om det kunne være greit å ta en tur på legevakten før det eskalerte såpass at jeg for første gang i mitt liv var sikker på at det eneste riktige var å ringe 113, sier Mina som tror det tok fem sekunder fra hun sa hei, til en ambulanse var på vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer