Krystallsyke:

- Alt snurret med en enorm kraft. Jeg ble livredd for at det var noe alvorlig galt med meg

Anna ble rammet av svimmelhetsanfall som fikk alt til å snurre rundt. Helt til hun lærte seg et par knep som fikk det til å stoppe for godt.

KRYSTALLSYKE: Anna Erixon (44) ble rammet av svimmelhetsanfall som fikk hele verden til å snurre rundt.
KRYSTALLSYKE: Anna Erixon (44) ble rammet av svimmelhetsanfall som fikk hele verden til å snurre rundt. Vis mer
Publisert

Anna Erixon (44) husker de første svimmelhetsanfallene for fire år siden med et grøss. Hun var på ferie og campet med sin daværende samboer og tre tenåringsdøtre. En morgen våknet hun av at hun var voldsomt svimmel.

– Det kjente som senga snudde seg opp-ned. Alt snurret med en enorm kraft. Jeg ble livredd for at det var noe alvorlig galt med meg, forteller hun.

Da hun fikk roet seg ned litt, tenkte Anna, som er massør og soneterapeut, at svimmelheten kanskje kom av at hun hadde stive muskler både i nakke og skuldre.

– Hele dagen masserte jeg nakken min, men det hjalp ikke. Så fort jeg la hodet bakover eller nedover, begynte alt å snurre rundt igjen.

Etter noen dager ga den verste svimmelheten seg.

– Det var en enorm lettelse da svimmelheten forsvant. Jeg er vant til å ha full kontroll, og svimmelheten gjorde meg hjelpeløs. Jeg kunne ikke engang støvsuge før alt gikk rundt for meg!

LES OGSÅ: Er du ofte svimmel? Vær obs dersom det oppstår i kombinasjon med kvalme, hodepine, synsendringer og hørselstap

Måtte holde seg i veggene

Men for to år siden slo den til igjen: Anna våknet enda en gang med den fryktelige følelsen av å befinne seg i en karusell som gikk rundt i høy fart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer