ADHD:

Anne Marie fikk ADHD-diagnose som 51-åring: – Jeg har følt dyp skam

Psykologspesialist Anne Marie Fosse Teigen (53) måtte selv innom elleve terapeuter før hun fant ut hvorfor hun slet sånn i hverdagen.

ADHD: Anne Marie Fosse Teigen (53) fikk diagnosen ADHD for få år siden. Det var sårt, men også en lettelse. FOTO: Aurora Nordengen
ADHD: Anne Marie Fosse Teigen (53) fikk diagnosen ADHD for få år siden. Det var sårt, men også en lettelse. FOTO: Aurora Nordengen Vis mer
Publisert

- Kvinner og ADHD er et viktig tema få vet noe om, og derfor ender kvinner ut med andre diagnoser, uten at noen forstår det underliggende problemet, skriver Anne Marie Fosse Teigen (53), spesialist i klinisk psykologi med fordypning i familiepsykologi, i en mail til meg i april i år.

Der blir den hengende i noen måneder, før det kommer for en dag at hun har både faglig og personlig befatning med temaet. Da vi er i kontakt igjen i august, må vi beregne tid og tålmodighet, for Fosse Teigen er i innspurten, før hun skal undervise en gruppe fagpersoner om parforhold og ADHD og tåler ikke andre distraksjoner samtidig. Hun må reservere ekstra lommer av tid til å somle eller gå tur, til bruk når motivasjonen og konsentrasjonen svikter.

– Jeg planla å ta livet mitt

Dette er også dypt personlig stoff. Noe må skrives, ikke sies ... som hvordan studietiden ved NHH ble for skolejenta som jobbet best da solen gikk ned i vest (noe ordspråket kobler til latskap). Det gjorde nærmest fysisk vondt å sitte stille ved en pult og lese, hun hadde verken viljestyrke eller konsentrasjon. Hun skammet seg enormt og våget ikke si til noen hva som var i veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer