Solbeskyttelse:

Ansiktsspray med solkrem - funker det?

Det kommer stadig nye produkter med solfaktor, men fungerer de like godt som den vanlige solkremen?

SMØR GODT: Det er viktig med nok solkrem, om du skal ha den faktoren som står på flaska. FOTO: NTB Scanpix
SMØR GODT: Det er viktig med nok solkrem, om du skal ha den faktoren som står på flaska. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sommeren er rett om hjørnet og det betyr mindre klær, lange dager på stranden og forhåpentligvis mye sol. Solen er bra for både helsa og humøret, den hjelper oss å produsere vitamin D, og særlig for oss som tilbringer store deler av året i mørket er den svært etterlengtet for mange.

Men den etterlengtede solen har ikke kun positive effekter, og hvert år minnes vi om at solbeskyttelse er viktig, og da også nok av det. Den aller beste solbeskyttelsen er å ta pauser - særlig når sola er på sitt sterkeste, samt dekkende klær, og foruten det er det solkremen som gjelder.

De siste årene har det dukket opp flere former for solbeskyttelse og KK.no skrev i fjor sommer om sminke med solfaktor. Da var ekspertene enige om at kosmetikk med solfaktor er en fin ekstra beskyttelse, men at det ikke kan erstatte solkremen.

- Man kan vel egentlig si at SPF (sun protection factor) i sminke er en form for topping for litt ekstra beskyttelse. Den eneste solbeskyttelsen som er god nok, er å påføre nok mengde av krem, og da snakker vi om 3 milliliter til ansiktet om du ønsker den faktoren som står på flakongen, sa skjønnhetsblogger Tone Skipa da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer